Iedereen is tegenwoordig met zijn gezondheid bezig. Ook de mensen achter het grote geld. Of je nu kijkt bij het Kruidvat of bij Appie H; de superfoods zijn niet aan te slepen. Je kunt er vergif op innemen dat je schoonmoeder je eerdaags ook water met citroen en chiazaad voorschotelt.

Hype

Ja, werkelijk iedereen zit in de hype van het goede gezonde eerlijke leven. De een omdat het zijn passie is, de ander omdat het gewoon goed verkoopt.

Willeke Linneman

Maar Willeke Linneman is een gezondheidsguru van het eerste uur. Toen niemand nog wist wat Paleo was in Nederland, had zij al haar eerste boekje uit, waar ik met groot genoegen en heel veel plezier uit gekookt heb. En nu gaat ze nog een stap verder en leert ze ons waarom je ‘nee’ moet zeggen tegen E-nummers en je echt veel beter je eigen tandpasta kunt maken, of op jonge leeftijd al ouderdomsverschijnselen krijgt door alle fluoride die je dagelijks binnenkrijgt. Drie voor de prijs van één!

Paleo

Wat mij persoonlijk zo aantrekt in Willeke haar levenswerk, is dat de gezonde Paleo recepten die ze ons voorschotelt (dit keer samen met haar zus), retelekker zijn. Je hoeft bij haar je neus niet dicht te knijpen om zo je gezonde smoothies al kokhalzend naar binnen te gieten. Haar Chocoshake verkies ik anytime boven een cocktail. Dus ook voor de maagden in de smoothie wereld: er is hoop! En voor wie z’n leven een beetje up wil spicen en in is voor iets anders, is er dan ook nog het bloemkool ontbijt. Laat Willeke maar schuiven. Als iedereen straks de hype vergeten is, zal zij blijven schitteren in goede gezondheid en haar eigen gezonde gospel blijven uitdragen.

Mag ik aub drie keer helleluja voor ‘Hallo Paleolifestyle’!

hallo2paleo voorkant

Tekst: Mabel van den Dungen

Mabel van den Dungen is een autoriteit op het gebied van gezondheid en bewustwording. Zij schrijft maandelijks een column bij VivOnline en schreef oa de bestseller ‘De vetfluisteraar’. Haar nieuwe boek Mabels Masterclass in Wonderen verschijnt begin september

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.