Mensen willen graag liefhebben en geliefd worden. Het leven is nu eenmaal vaak veel gezelliger als je een partner hebt. Alleen sommige relaties overleven bepaalde omstandigheden of ruzies niet altijd. Achteraf kun je je afvragen of de break-up met je ex terecht was. 

Zijn jullie echt beter af zonder elkaar, of kunnen jullie het niet beter goed maken? Onderstaande 5 manieren gaan je helpen met het antwoord.

Wat vinden je vrienden en je familie van hem?

Misschien geef je er niet graag aan toe, maar vrienden en familie kunnen vaak beter oordelen over het karakter van jouw ex. Omdat jij van hem houdt zijn er wellicht dingen die je over het hoofd ziet, want liefde maakt blind. Maar je vrienden en familie zijn dit niet. Zij zijn niet verblind door liefde en ze zullen niet snel dingen zeggen die niet waar zijn. Vraag daarom gerust aan hen wat zij van jullie potentiële verzoening vinden.

LEES OOK: 10 tips waarmee je een goede relatie geweldig maakt.

Weet je zeker dat je niet puur voor het ‘vertrouwde’ gaat?

Je zal de eerste niet zijn die teruggaat bij een oude liefde omdat het zo vertrouwd is. Maar dat iets vertrouwd voelt is nog geen garantie voor de toekomst. Dus kijk vooral of je niet alleen daarom terug gaat bij je ex partner. Ga niet voor ‘iets is beter dan niets’, want op die manier zal er ook niet iets nieuws komen. En dat ‘nieuwe’ kan namelijk zoveel moois betekenen!

Maak een voor en nadelen lijst

Dit klinkt wellicht een beetje suf omdat het hier over een relatie gaat en niet over iets kleiners. Maar het werkt wel! Je hoofd en hart kunnen namelijk iets heel anders vinden. Zo wil je hart hem terug, terwijl je hoofd je toch echt vertelt dat het geen handige beslissing is. Door een lijstje te maken houd je niks verborgen tegenover jezelf. Zo creëer je wat meer duidelijkheid voor jezelf en dat kan je helpen bij het maken van de beslissing. 

Liefde is niet genoeg

Dat je nog steeds van hem houdt maak het nog geen reden om terug bij hem te gaan. Verliefd zijn of houden van, is niet voldoende om een gezonde relatie te hebben. Een goede connectie is prachtig maar er moet meer zijn dan alleen die band. Jullie moeten samen door één deur kunnen en stormen aankunnen. Zo kan de seks bijvoorbeeld fantastisch tussen jullie zijn, maar die lichamelijke aantrekkingskracht is lang niet het enige wat van belang is.

LEES OOK: 20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven.

Is je leven beter met hem, of beter zonder hem?

Waren er meer goede dagen of slechte dagen toen jullie nog samen waren? Deze eerlijke vraag moet je jezelf afvragen. We zijn namelijk al snel geneigd om dingen te over romantiseren uit gemis. Maar als je echt eerlijk naar jezelf bent, komt er wellicht een heel ander antwoord uit. In een relatie wil je het beste in elkaar naar boven brengen en zeker niet het slechtste. Als dit bij jullie niet het geval is is het misschien maar beter dat jullie allebei je eigen weg zijn gegaan.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten