De scholen zijn allemaal begonnen en dus ook het vullen van de lunchtrommels. Maar dat doen we graag gezond, maar toch lekker. Dus vandaag een filmpje over de leuke kookboeken Easy Peasy, waaronder hun allernieuwste “lunchbox” met allemaal gezonde, verantwoorde en toch hele lekkere recepten voor mee naar school. Kijk je mee?

VIV HEALTH TV

youtubeabonneren_kopie_rwnuzw2

Iedere week komt er een filmpje online op ons youtube kanaal Viv Health TV (en natuurlijk ook op de site) waarin ik jullie wil helpen om gezonder, blijer en slanker te worden.

Vandaag bij Viv Health TV een filmpje met Claire van den Heuvel. Claire is de schrijfster van de heerlijke en leuke kookboeken Easy Peasy. Kijk je mee?

Easy Peasy Lunchbox

Het nieuwste boek van uit de Easy Peasy collectie is Easy Peasy Lunchbox. Dit boek is eigenlijk geboren uit de vraag die voortkwam uit boek 2 (Easy Peasy Family). Dit is een boek dat vooral gericht is op de families en kinderen tot en met 12 jaar. Na het lezen van dit boek kreeg Claire veel vragen over een gezonde lunch en tussendoortjes voor kinderen. Dus vandaar Easy Peasy Lunchbox.

In het boek Easy Peasy Lunchbox wordt vooral besproken wat je nu in de lunchbox van je kinderen doet. Het moet lekker zijn, maar ook gezond en voedzaam EN belangrijk is dat het er leuk uit ziet.

De lunchbox

Het boek staat vol met ideeën voor 10 uurtjes, broodtrommels en lunchbekers. Er staan voorbeelden in van hoe je de lunchbox van je kind kan indelen en hoe je er voor zorgt dat je meer liefde in de broodtrommel stopt.

Kinderen moeten meer groente eten, het beste moment hiervoor is vaak toch de lunch. Dit komt omdat kinderen ‘s avonds vaak te moe, zijn van hun dag vol met indrukken, om nog 250 gram groente op te eten. Maar 1 % van de kinderen haalt het om de dagelijkse dosis groente te eten dus daarom is het zo belangrijk om dit tijdens de lunch ook te laten eten!

Meer liefde in de broodtrommel

Kortom, stop vooral meer liefde in de broodtrommel van je kindjes. Zorg voor meer groente en doe dit op een toegankelijke manier, zoals een lekkere en met liefde gevulde lunchbox.

Benieuwd naar de boeken?

Ben jij na het kijken van dit filmpje net zo enthousiast als ik geworden over de boeken uit de Easy Peasy collectie? Bestel ze dan via de linkjes hieronder!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.