Eindhoven zit vol leuke hotspots, maar toch blijft het altijd moeilijk om een echt leuk plekje te vinden waar ze genoeg keuze hebben voor veganisten. En dan bedoel ik niet een side order van aardappels en sla, maar echte interessante maaltijden! Dit zijn een paar van mijn favoriete plekjes in Eindhoven waar elke veganist blij van word!

Vegan hotspots Eindhoven

The Happiness Cafe  

The Happiness Café heeft de meest tropische en trendy uitstraling! De sfeer is gezellig en het eten is heerlijk en gezond. Een kleine tip, een must try is hun Healthy Bananenbrood. Het is vegan, healthy en er zitten stukjes chocola in, what more do you want! The ultimate guilty pleasure you don’t have to feel guilty about!

Dit cafe is vooral populair bij jongeren en dat straalt het ook uit, young and vibrant! Op het menu staan talloze gezonde granen, tropische combinaties, gezonde cakejes en verse smoothies. Als je over de toonbank kijkt, zie je de meest heerlijke verse gebakjes en koekjes waarvan je niet zult geloven dat ze gezond of veganistisch zijn! Geloof me, je bestelt gewoon alles en neemt de helft mee naar huis!

 

Snckbr  

Snckbr is een plekje om gewoon lekker buiten te zitten en mensen te kijken terwijl jij in de zon zit en van je koffie geniet. Ze hebben de lekkerste koffie en het is één van mijn favoriete plekken voor zowel ontbijt als lunch in Eindhoven. Hoewel ze geen volledig veganistisch restaurant zijn, hebben ze heel veel veganistische opties en is alles biologisch afkomstig – happy days!

Het menu zit vol excitement en je hebt keuze van bloemkoolpizza tot veganistische burgers en verse sappen en smoothies.

Voor de zoetekauw hebben ze ook allerlei heerlijke veganistische zoetigheden. So no worries, there’s something for everyone! Daarom zit je hier ook samen met kinderen die een cakeje komen eten, de meiden die een cocktail bestellen en een tafel met heel de familie die zitten te smullen van een heerlijk avondmaal. Kinderen, coffeelovers en ladiesnights, iedereen die van lekker eten houdt komt hier eten.

Denf Coffee 

Een goede koffie kan elke dag beter maken. Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die het koffieapparaat ‘s ochtends graag aan zet, verlangend naar het geluid van koffiebonen die samengeperst en verwarmd worden, waardoor die unieke aromatische geur vrijkomt die elke je elke ochtend weer gelukkig maakt.

Eén van mijn favoriete plekken waar je op het moment dat je binnenloopt al verse koffie ruikt, is bij Denf.

Ze hebben hun eigen koffiebrander zodat je ter plekke kunt genieten van het meest verse kopje koffie. De eigenaar is dol op zijn koffie, zijn café en zijn klanten. Daarom komt hij regelmatig een praatje maken en ook is hij verrassend goed in het onthouden van namen en bestellingen. Je komt de tweede keer terug en ze hebben je kokos cappuccino met twee shots en extra schuim al klaar staan!

Ze hebben een grote variatie aan verschillende soorten melk die heel je koffie experience veranderen. De amandel cappuccino heeft een heerlijke nootachtige smaak, de kokosnoot macchiato is zacht en romig en een soja cappuccino is een klassieker! De echte test om erachter te komen hoe goed de koffie eigenlijk is, is door een espresso te drinken. And let me tell you this, de espresso is heerlijk, donker van smaak en helemaal niet bitter. Het is kort en niet waterig. Je proeft dat ze weten wat ze doen, en dat is het maken van een kick-ass koffie.

Je kan hier op het terras in de zon je kop koffie drinken. Maar ook binnen is het een fijne plek om te zitten. Het is heeft een heel relaxte sfeer en daarom is het ook populair bij mensen die hun laptop meenemen om te werken. Met snelle wifi, lekkere koffie, muziek en een goede sfeer wordt werken ineens een stuk leuker!

Voor meer hotspots kijk dan op mijn website www.brittsworld.com

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.