Giulia Califano van de vegan blog renmeisje.com zal elke maand een heerlijk vegan recept met ons delen. Vandaag een heerlijke en gezonde groene smoothiebowl!

Groene smoothiebowl

Groene smoothies: we kennen ze inmiddels allemaal wel, toch? De één is er dol op, de ander is iets minder groot fan. Eén groot nadeel van smoothies is voor veel mensen dat ze liever hun maaltijden eten in plaats van drinken. Herken jij dat gevoel, dat je na het drinken van een smoothie niet het gevoel hebt gegeten te hebben? Dan is een smoothiebowl voor jou wellicht dé oplossing! Elke willekeurige smoothie, iets dikker, in een kommetje én met lekkere toppings.

 Ingrediënten

  • Flinke hand spinazie
  • 1 à 2 bananen
  • Fruit naar keuze, liefst romig fruit zoals mango of perzik
  • Scheutje plantaardige melk
  • Toppings naar keuze zoals zelfgemaakte granola, noten, kokos of extra fruit

Bereidingswijze

  • Leg de banaan of bananen minimaal een uur voordat je de smoothie gaat maken in de vriezer. Tip: als je overrijpe bananen op de fruitschaal hebt liggen, leg ze dan gewoon in de vriezer! Zo hoef je geen voedsel te verspillen en voor dit soort recepten komen ze altijd van pas.
  • Meng de spinazie met al het fruit en een scheutje plantaardige melk in een blender tot een romige smoothie. Voeg liever aanvankelijk niet te veel melk toe: je wilt een dikke smoothie maken, dus gebruik liever eerst heel weinig en voeg indien nodig later wat extra toe als je de smoothie té dik vindt.
  • Schenk de smoothie in een kommetje en versier met je favoriete toppings! Maak bijvoorbeeld zelf op zondag een grote pot granola waarmee je héél wat smoothiebowls kunt versieren ?

De finishing touch

Zo, in een handomdraai staat er een prachtig gekleurd ontbijtje voor je neus! Een kerngezonde smoothie, maar dan nét even anders. Zo voelt een smoothie voortaan wél als maaltijd: je kunt het lekker oplepelen en kunt lekker knagen op de voedzame toppings. Eet smakelijk en geniet van je dag!

Lust jij wel meer van dit soort heerlijke recepten? Neem dan gerust eens een kijkje op www.renmeisje.com (Instagram @renmeisje), waar blogster Giulia naast talloze heerlijke veganistische recepten ook hardloopverhalen deelt en tips geeft over een bewust, gezond en gelukkig leven.

Ben jij benieuwd naar een ander recept van Giulia? Klik dan hier voor een heerlijke vegan chocoladereep. 

Tekst: Giulia voor Vivonline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.