Vind jij het ook zo lekker om met dit zomerse weer een rondje in het park te rennen? We weten allemaal dat bewegen belangrijk is en wat is er nu lekkerder dan in de (zonnige) buitenlucht te zijn?

Een goede warming-up is heel belangrijk wanneer je gaat bewegen en zeker wanneer het een van de eerste keren wordt. Je wil namelijk niet de volgende dag met spierpijn zitten en jezelf met je armen op de wc moeten laten zakken, omdat je benen het even niet meer doen ;).

Warming-up

Maar wat is nou een goede warming-up? We kennen allemaal wel de filmpjes uit de jaren ’80 van dames in mooie strakke fitness pakjes die heel sexy aerobic pasjes staan te doen. Maar zo hoeft jouw warming-up er echt niet uit te zien hoor! Het is natuurlijk altijd handig om wat rek- en strekoefeningen te doen. Zo rek je je spieren lekker op en voorkom je blessures. Ook kan je vooraf aan je work-out beginnen met een paar minuten cardio om je spieren warm te maken. Je zou bijvoorbeeld een stukje kunnen lopen/ rennen, touwtje springen of fietsen. Een goede massage kan ook altijd helpen om je spieren zacht en soepel te maken. Dit kan trouwens ook gebruikt worden als cooling down.

Cooling down

Ook een cooling down kan op verschillende manieren. Rek- en strekoefeningen zijn daar natuurlijk een van en zoals ik net al noemde bij de warming-up, een massage. Het is heel belangrijk om een cooling down te doen omdat je spieren vaak flink wat te verduren hebben tijdens een work-out. Met de cooling down kan je ervoor zorgen dat ze weer soepel worden en de aandacht krijgen die zij nodig hebben nadat je zoveel van ze hebt gevraagd. Maar je kunt je lichaam ook een beetje helpen (met die cooling down bedoel ik dan he). Weleda heeft namelijk een massageolie die jouw spieren heerlijk verzorgd na het sporten, namelijk Arnica Massageolie. Lees maar snel verder.

Arnica Massageolie

Arnica Massageolie van Weleda is al jarenlang de favoriet van sporters, masseurs en fysiotherapeuten en wie weet binnenkort ook die van jou! Deze olie kan je gebruiken als je spieren net even te hard hebben moeten werken. Je maakt ze weer lekker warm en soepel. Smeer je benen voor en na het sporten in, en je geeft jouw spieren de aandacht en verzorging die ze op dat moment nodig hebben.

Arnica

Wat is Arnica? Arnica (ook wel valkruid genoemd) is een klein natuurwonder en verwarmt en onstpant de spieren.

Wat erin zit? In Arnica Massageolie zit zonnebloemolie, olijfolie  extract van arnicabloem, berkenbladextract en een compositie van natuurlijke etherische oliën. Deze samenstelling zorgt er voor dat jouw spieren functioneren zoals ze moeten en net dat beetje extra aandacht krijgen wat ze verdienen. Want geef toe, soms vragen we wel veel van ons lichaam ;).

Een andere prettige bijkomstigheid is de geur van Arnica massageolie. Dit is namelijk de heerlijke geur van rozemarijn en lavendel. 

Andere fijne producten uit de Arnica lijn van Weleda zijn bijvoorbeeld Arnica sport douchegel en Arnica bad.

Wil je meer weten over advies bij, tijdens of na het sporten? Kijk dan eens op de site van Weleda. Zij hebben hele fijne producten en informatie voor je! Klik maar hier.

Toevallig is Weleda een van onze favoriete merken, klik maar eens hier voor onze andere favorieten.

Winactie

Wil jij de producten uit de Arnica sport lijn uitproberen? Reageer dan onder het Facebookbericht op de Facebookpagina van Vivonline. Vertel hier waarom jij dit zou willen winnen! 

 

Tekst: Djoeke Dekker voor Vivonline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.