Aerial yoga is ideaal voor iedereen die met yoga wil beginnen en wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Je beoefend verschillende yoga oefeningen in een grote doek in de vorm van een soort yoga hangmat die boven de grond hangt. Deze doek zal je ondersteunen bij elke oefening!Je ligt misschien een beetje in de knoop in het begin maar oh wat voel je je goed daarna! Deze yoga is ontspannend voor je hele lichaam, en dus perfect om even alle stress van je af te gooien! Het is tegelijkertijd ook nog heel erg leuk om te doen en buig je jezelf in posities waarvan je denkt dat je je lichaam nooit meer ontrafelt zal kunnen krijgen.

Aerial yoga

Aerial yoga heeft veel voordelen voor beide je lichaam en geest, and you know a healthy body is a healthy mind! Allereerst is het een volledige lichaamstraining. Bij elke oefening voel je je spieren goed strekken en dit zal je zeker voelen in de dagen erna. Het zal vooral je buikspieren trainen zowel als je rug en armen en benen. Plus je flexibiliteit zal heel snel verbeteren! En dat is altijd een pluspunt! Vooral je partner zal dit een pluspuntje vinden! 😉

Rugklachten

Aerial yoga helpt ook om rugklachten te genezen. Persoonlijk heb ik al erg lang last van mijn onderrug en hierdoor krijg ik vaak pijn als ik veel loop of lang verkeerd zit. Aerial yoga heeft mij hierbij heel erg geholpen en geeft veel verlichting. Het stretched je rug en wervelkolom waardoor je de spanning in je ruggenmerg en heupgewricht verlicht. Waardoor je je weer zo licht voelt als een veertje!

Balans

Het helpt ook om je balans te verbeteren en het verbetert ook nog eens je spijsvertering en je bloedsomloop, wat betekent dat het helpt tegen veroudering en de symptomen hiervan. Het ontgift ook je bloedsomloop en lymfatische systemen (als een soort detox), die het begin van verschillende cardiovasculaire problemen verlaagt. Aerial yoga versterkt zelfs je neurale verbindingen, wat ook nog eens helpt om je geheugen te verbeteren. In andere woorden, it’s keeping you young and vibrant! Dit allemaal en het is ook nog eens heel leuk om te doen! Sounds like a win win to me!

Geschreven door Britt voor Vivonline

Wil je meer weten over deze nieuwe yoga trend? Dan bekijk mijn website www.brittsworld.com

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.