Dag 15  Paksoi en komkommer

Heerlijk het is vrijdag en dat wordt genieten van deze groene kanjer!

Ingrediënten
2 appels (golden delicious)
3 paksoi bladeren
1 stengel bleekselderij
½ komkommer
½ limoen (geschild, het wit er nog aan)
¼ ananas
handjevol ijsklontjes

Juice alle ingredienten, begin met een appel en eindig met een appel en daarna de ananas. Schenk de juice in de blender en mix samen met de ijsklontjes in ongeveer 30 seconden tot een romig geheel.

Waarom deze juice goed voor je is
De bladeren van de paksoi zijn net iets pittiger dan bijvoorbeeld spinazie en zitten boordevol chlorofyl. Chlorofyl of bladgroen is een fantastische bron van antioxidanten. Denk hierbij aan vitamine A, C en E. De antioxidanten helpen om vrije radicalen (schadelijke moleculen) te neutraliseren en zo de gezonde cellen te beschermen. Chlorofyl werkt ook ontsmettend en zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen. De witte stelen van de Paksoi zijn heerlijk sappig en makkelijk te juicen. Geniet ervan!