Als je deze notenrepen wat meer smaak wilt geven kun je er fijngehakte chocolade (85%) doorheen doen. Ongeveer 2/3 cup.

Mocht je niet zo gek zijn op gojibessen dan kan je ze vervangen door rozijnen. Gojibessen bevatten veel essentiële aminozuren en bevatten meer proteïne dan ieder ander soort fruit. Teven zit er veel ijzer, calcium, zink, selenium en vitamine C in dit kleine besje verborgen. Het is dan ook een fijne snack om je immuunsysteem een boost te geven.

Deze repen zijn ook een prima ontbijt als je weinig tijd hebt.

 

Dit recept maakt 16 notenrepen.

Ingrediënten

  • 1, 25 cup notenboter (pindakaas of amandelboter werken het beste)
  • 3/4 cup ahorn siroop.
  • 2,5 cup glutenvrije havervlokken
  • 1/2 cup lijnzaad
  • 1/4 cup zonnebloempitten
  • 1/4 cup pompoenpitten
  • 1/2 cup gojibessen (of rozijnen)
  • 1/2 tl keltisch zeezout
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 tl vanille extract

 

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix met een ballonklopper alles door elkaar gedurende twee minuten. Schraap zo nu en dan langs de randen, zodat alle ingrediënten goed met elkaar worden gemengd.
  2. Leg bakpapier in een vierkant bakblik van 20 x 20 cm en stort het mengsel in het blik. Smeer het goed uit en zorg dat ook de hoeken goed gevuld zijn. Druk het mengsel goed aan.
  3. Zet het bakblik een uur in de vriezer.
  4. Haal de notenrepen uit het bakblik en snijd in 16 repen.

In een luchtdichte trommel zijn deze repen een week houdbaar.

 

Recept: Myrthe van Til