Al jaren eet ik geen gluten meer. Ik voel me er gewoon veel beter bij. Sinds ik glutenvrij eet, kan ik soms echt een pizza of een koekje bij de thee missen. Nou laat dat nou net in het glutenvrije assortiment van het merk Schär zitten, ik ben fan!

Glutenvrije pizza

Ingrediënten

  • 300 gram meel (meel van Schär) *
  • 300 milliliter warm water
  • scheut olijfolie
  • zakje gist (dr. Oetker)
  • zout

* Schär meel kan je kopen bij de natuurvoedingswinkel, wat ermee wordt gebakken wordt lekker en rijst mooi.

Bereiding
Meng het meel met een zakje gist, 300 milliliter warm water, een snufje zout en een scheutje olijfolie. Kneed het deeg en laat het 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Glutenvrije tomatensaus

 

  • 400 gram honingtomaten (houdt er circa 8 van apart voor op de pizza)
  • zout en peper
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • extra vergine olijfolie

Bereiding
Verhit de oven voor op 240 graden (heteluchtoven 220  graden). Halveer de tomaten en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi de tomaten met zout en peper en leg op elke helft een stukje basilicum en een plakje knoflook. Rooster de tomaten in circa 15 minuten. Verwijder de velletjes van de tomaten en pureer de rest met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met een scheutje olijfolie.

Pizza beleggen

  • 8 honingtomaten
  • mozzarella
  • basilicum blaadjes
  • oregano
  • geraspte geitenkaas
  • eventueel wat groente, zoals broccoli

Bereiding
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit. Bestrijk met de tomatensaus en beleg met mozzarella, honingtomaten en geraspte Parmezaanse kaas. Bak de pizza in 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Bestrooi met basilicum blaadjes en eet smakelijk!
Tekst: Vivian Reijs

 

Schär

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.