Iedereen kent vitamine C: dat we daarvan voldoende binnen moeten krijgen is ons van jongs af aan goed ingepeperd. Vitamine C is gezond. Het geeft een enorme boost aan ons immuunsysteem en gaat daarmee diverse ziektes en virussen tegen. Je herstelt hierdoor bijvoorbeeld ook sneller van een verkoudheid.

Hoe kom je aan vitamine C?

Vitamine C is vooral te vinden in fruit en groenten. Sinaasappels staan bekend om de grote hoeveelheid vitamine C die erin zit, maar ook mango, appels, broccoli en paprika zijn gezond! Wil je jezelf even een flinke vitamineboost geven? Maak dan een (groene) smoothie!

Recepten voor smoothies voor extra vitamine C

Je vindt op deze pagina veel informatie over deze belangrijke vitamine. Ook staan er op Vivonline vele recepten voor de overheerlijkste smoothies! Zo zijn er ook veel smoothies die een boost aan vitamine C opleveren. Je kunt dit preventief inzetten, maar ook als je een koudje hebt gepakt kun je dit drinken om extra hard te herstellen. Lees dus verder over waar vitamine C in zit en hoe je dit in een lekkere smoothie verwerkt!

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan de artikelen op deze pagina grondig door zodat je wet hoe jij het beste voor je lichaam kan zorgen!