Vitamine D is een essentiële vitamine voor ons lichaam én onze gemoedstoestand. Een tekort aan vitamine D kan serieuze problemen veroorzaken op het gebied van humeur en depressie. Vooral in de winter is dit een veel voorkomend probleem. Vitamine D3 wordt namelijk in ons lichaam aangemaakt door zonlicht. Licht, wat we juist in de winter tekort komen.

Extra vitamine D in de winter

Omdat we in de winter minder zonlicht opvangen, is het een goed idee dit extra aan te vullen met supplementen. Zorg er daarnaast ook voor dat je elke dag buiten komt om het nodige licht op te vangen. In ieder geval moeten je gezicht en handen dan vrij zijn om het licht erop te laten schijnen.

Het effect van vitamine D

Bij een tekort aan vitamine D kunnen we te maken krijgen met diverse klachten, zoals depressiviteit, vermoeidheid, prikkelbaarheid en futloosheid. Het effect van extra vitamine D is dat het bijvoorbeeld goed is voor je botten, tanden, evenwicht, spierkracht, humeur en immuunsysteem. Vitamine D wordt ook wel de nieuwe vitamine C genoemd!

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan de artikelen op deze pagina grondig door zodat je wet hoe jij het beste voor je lichaam kan zorgen!