Probeer jij zwanger te worden? Of staat dit misschien over een tijdje op de planning? Lees dan snel dit artikel met onze tips om zwanger te worden.

Groot gezin, zwanger, net moeder geworden, al járen een kinderwens, of misschien wéér niet zwanger..? Zeker ook voor deze vrouwen willen wij er zijn, en een positieve bijdrage leveren waar mogelijk. Daarom hebben we allemaal fijne tips op een rijtje gezet die je wellicht helpen om sneller zwanger te raken.

Hoe word je écht sneller zwanger en wat kun je zelf doen om je natuurlijke vruchtbaarheid te verbeteren? Marije Jelsma van www.zozwangerworden.nl  geeft 7 tips.

Tampons

Kies voor de biologische variant; vaginale afscheiding wordt geproduceerd door je baarmoederhals en dat proces kan verstoord raken door stoffen die in reguliere tampons gebruikt worden. Hierdoor kan de hoeveelheid vruchtbare afscheiding verminderen, terwijl je dat nu juist goed kan gebruiken om het sperma al een eindje op weg te helpen.

Seks!

Erg avontuurlijk is het niet, als je zwanger wilt worden heb je de keuze uit twee standjes: missionaris en op z’n hondjes. Hierbij kan het sperma de baarmoeder het gemakkelijkst bereiken. Orale seks kun je nu beter even laten; speeksel heeft een nadelig effect op sperma.

Drink groene thee

Het drinken van groene thee heeft een positief effect op de vruchtbaarheid. Drink twee kopjes (liefst biologische) groene thee per dag en drink daarnaast veel water.

Slik extra vitamines

Hoe goed je ook je best doet, het is vrijwel onmogelijk om dagelijks voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen uit je voeding. Zo is van vitamine D3 bekend dat een tekort zwanger worden kan bemoeilijken en het risico op een miskraam  verhoogt. Je doet er dan ook goed aan om een aantal supplementen aan te schaffen. Gebruik naast een goede Multi dagelijks vitamine d3 (5000 iui), omega 3 en foliumzuur.

Houd stress binnen de perken

Je mindset heeft een grote rol wanneer je zwanger wilt worden en stress kan je kinderwens flink dwarsbomen. Niet te vermijden, maar vaak wel te verminderen. Verzet je er niet tegen,  accepteer dat je stress hebt en zoek naar een manier om meer te kunnen ontspannen. Praktisch: las een paar keer per dag een mini-pauze in. Sluit je ogen een paar minuten en focus op je ademhaling. Het zorgt voor instant ontspanning en een verlaging van je stresslevels.

Zorg voor een goede conditie van je baarmoeder en eierstokken

Nog vaak onderschat, maar o zo belangrijk voor een optimale productie van hormonen, doorbloeding  en je vruchtbaarheid.  Zorg voor een goede conditie door een gezonde leefstijl, verminderen van stress én toepassen van effectieve fertiliteitsmassage;  in het buitenland heel gebruikelijk en het wordt sinds kort ook in Nederland aangeboden.

En natuurlijk de juiste voeding

Voeding is de basis voor een gezond lichaam en kan een enorm verschil maken bij zwanger worden. Kort gezegd: eet zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk, vermijd kant- en klaar maaltijden, pakjes en zakjes, kunstmatige zoetstoffen, suikers en stap weer zelf die keuken in om je vruchtbaarheid te verbeteren. Gebruik daarnaast voldoende goede vetten als kokosolie en olijfolie, ze helpen om je hormoonhuishouding in balans te brengen.

Wil je meer weten? Zo Zwanger Worden is volledig gespecialiseerd in optimalisatie van de natuurlijke vruchtbaarheid. Bezoek de website www.zozwangerworden.nl

Wil je meer artikelen lezen over zwanger worden of zwanger zijn? Klik dan snel hier, tips voor een pijnvrije zwangerschap!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten