Geroosterde zoete aardappel en tamarinde, dat is zoet en zuur op zijn allerbest. Tamarinde pasta koop je in een goede toko, of als je geluk hebt zelfs in je supermarkt. Een heerlijk maaltje dat je ook de avond van tevoren kunt maken. Heb je morgen iets om naar uit te kijken als je de hele dag als heen en weer aan het rennen bent.
Ingrediënten (Voor vier personen):
2 eetlepels garam masala
800 gram zoete aardappel, in stukjes van 2 cm
1 blik (400 gram) goede tomaten
400 ml Rude Health Cashew Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
2 eetlepels tamarinde pasta
1 rode of witte ui
2 tenen knoflook
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
https://staging.vivonline.nl/pompoensoep-groene-curry-kokos/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan die groot genoeg is om straks alle ingrediënten in te passen en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet.
- Voeg de garam masala toe en bak het nog een paar minuutjes.
- Voeg de zoete aardappel, de tomaten, cashew drink en de tamarinde pasta toe, samen met een snuf zout en laat het 20-30 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is en de saus lekker dik.
- Proef en voeg nog een beetje zout toe als je denkt dat je saus nog een beetje kick nodig heeft.
- Verdeel over vier kommen en serveer met volkorenrijst of chapatis en voeg nog een wat extra’s toe als je wilt.
Extra’s
Gebakken kokosschaafsel (even in de koekenpan), citroenpartjes, verse koriander of geroosterde cashewnoten.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
31 maart 2015
Gifvrij eten
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
20 juni 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –