Geroosterde zoete aardappel en tamarinde, dat is zoet en zuur op zijn allerbest. Tamarinde pasta koop je in een goede toko, of als je geluk hebt zelfs in je supermarkt. Een heerlijk maaltje dat je ook de avond van tevoren kunt maken. Heb je morgen iets om naar uit te kijken als je de hele dag als heen en weer aan het rennen bent.
Ingrediënten (Voor vier personen):
2 eetlepels garam masala
800 gram zoete aardappel, in stukjes van 2 cm
1 blik (400 gram) goede tomaten
400 ml Rude Health Cashew Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
2 eetlepels tamarinde pasta
1 rode of witte ui
2 tenen knoflook
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
https://staging.vivonline.nl/pompoensoep-groene-curry-kokos/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan die groot genoeg is om straks alle ingrediënten in te passen en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet.
- Voeg de garam masala toe en bak het nog een paar minuutjes.
- Voeg de zoete aardappel, de tomaten, cashew drink en de tamarinde pasta toe, samen met een snuf zout en laat het 20-30 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is en de saus lekker dik.
- Proef en voeg nog een beetje zout toe als je denkt dat je saus nog een beetje kick nodig heeft.
- Verdeel over vier kommen en serveer met volkorenrijst of chapatis en voeg nog een wat extra’s toe als je wilt.
Extra’s
Gebakken kokosschaafsel (even in de koekenpan), citroenpartjes, verse koriander of geroosterde cashewnoten.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
4 december 2014
Foodtrends 2015
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
25 maart 2014
Presentatie coaching
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
2 februari 2022
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –