In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
4 oktober 2017
Help mij water drinken
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
8 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –