Vitamine C is erg belangrijk voor je gezondheid en gaat ziektes en virussen tegen. Zeker in de herfst en winter is vitamine C een uitstekende aanvulling om je weerstand op peil te houden. Maar een drukke tijd of stress kunnen ervoor zorgen dat we niet genoeg vitamine C binnenkrijgen en ziek worden. De sinaasappels, kiwi’s en vitaminesupplementen worden weer tevoorschijn getoverd om een griepje de kop in te drukken en je snel weer beter te voelen. Maar er is nog weerstandbooster, Camu Camu!
Wat is camu camu?
Camu camu komt uit het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika en kan zich met recht een echte superfood noemen. Dit besje ter grootte van een kers was door zijn uitstekende werking al jaren bekend in Zuid-Amerika maar begint nu ook in de rest van de wereld terrein te winnen. Maar wat heeft deze superfood allemaal voor ons in petto?
Pro’s van camu camu
Camu camu is een natuurlijke bron met de meeste vitamine C ter wereld. Het bevat maar liefst tot 56 keer meer vitamine C dan een citroen en 60 keer meer vitamine C dan een sinaasappel! Maar naast de enorme hoeveelheid vitamine C heeft camu camu ook nog heel veel andere voordelen:
- Versterking van het immuunsysteem
- Ontstekingsremmend
- Zorgt voor verbetering of gezond houden van de ogen
- Gaat virale en bacteriële infecties tegen
- Zorgt voor spieropbouw en spierherstel na een zware inspanning
- Positieve werking op hart en bloedvaten
- Zorgt voor sterkere nagels en botten, mooie huid en glanzend haar
Hoe kun je camu camu het best gebruiken?
Camu camu heeft een licht zure smaak met een vleugje van bessen. Dit gaat perfect samen met wat zoetere gerechten. Je kunt het door je shake heen mixen als uitstekende tegenhanger van bijvoorbeeld een banaan. Hieronder vind je een recept van Vivonline waarmee je weerstand omhoog schiet!
Extra weerstand shake!
- Handje spinazie
- Handje bosbessen
- 1 banaan
- ½ theelepeltje camu camu poeder
- 1 glas kokoswater
- Eeetlepel chiazaadjes
Laat de chiazaadjes even wellen in een klein laagje water. Meng de overige ingrediënten bij elkaar in de blender en mix dit tot een glad en smeuïg geheel. Voeg dit aan de chiazaadjes toe en roer het nog even goed door elkaar. Enjoy!
Op zoek naar een goede blender? Check onze shop
Tekst: Blogger Juliette – Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
3 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –