Vitamine C is erg belangrijk voor je gezondheid en gaat ziektes en virussen tegen. Zeker in de herfst en winter is vitamine C een uitstekende aanvulling om je weerstand op peil te houden. Maar een drukke tijd of stress kunnen ervoor zorgen dat we niet genoeg vitamine C binnenkrijgen en ziek worden. De sinaasappels, kiwi’s en vitaminesupplementen worden weer tevoorschijn getoverd om een griepje de kop in te drukken en je snel weer beter te voelen. Maar er is nog weerstandbooster, Camu Camu!
Wat is camu camu?
Camu camu komt uit het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika en kan zich met recht een echte superfood noemen. Dit besje ter grootte van een kers was door zijn uitstekende werking al jaren bekend in Zuid-Amerika maar begint nu ook in de rest van de wereld terrein te winnen. Maar wat heeft deze superfood allemaal voor ons in petto?
Pro’s van camu camu
Camu camu is een natuurlijke bron met de meeste vitamine C ter wereld. Het bevat maar liefst tot 56 keer meer vitamine C dan een citroen en 60 keer meer vitamine C dan een sinaasappel! Maar naast de enorme hoeveelheid vitamine C heeft camu camu ook nog heel veel andere voordelen:
- Versterking van het immuunsysteem
- Ontstekingsremmend
- Zorgt voor verbetering of gezond houden van de ogen
- Gaat virale en bacteriële infecties tegen
- Zorgt voor spieropbouw en spierherstel na een zware inspanning
- Positieve werking op hart en bloedvaten
- Zorgt voor sterkere nagels en botten, mooie huid en glanzend haar
Hoe kun je camu camu het best gebruiken?
Camu camu heeft een licht zure smaak met een vleugje van bessen. Dit gaat perfect samen met wat zoetere gerechten. Je kunt het door je shake heen mixen als uitstekende tegenhanger van bijvoorbeeld een banaan. Hieronder vind je een recept van Vivonline waarmee je weerstand omhoog schiet!
Extra weerstand shake!
- Handje spinazie
- Handje bosbessen
- 1 banaan
- ½ theelepeltje camu camu poeder
- 1 glas kokoswater
- Eeetlepel chiazaadjes
Laat de chiazaadjes even wellen in een klein laagje water. Meng de overige ingrediënten bij elkaar in de blender en mix dit tot een glad en smeuïg geheel. Voeg dit aan de chiazaadjes toe en roer het nog even goed door elkaar. Enjoy!
Op zoek naar een goede blender? Check onze shop
Tekst: Blogger Juliette – Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
20 juni 2015
Lazy Sushi
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
2 juli 2014
Aan het infuus
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
12 september 2017
Recept: good for the brains food
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
30 december 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –