Vitamine C is erg belangrijk voor je gezondheid en gaat ziektes en virussen tegen. Zeker in de herfst en winter is vitamine C een uitstekende aanvulling om je weerstand op peil te houden. Maar een drukke tijd of stress kunnen ervoor zorgen dat we niet genoeg vitamine C binnenkrijgen en ziek worden. De sinaasappels, kiwi’s en vitaminesupplementen worden weer tevoorschijn getoverd om een griepje de kop in te drukken en je snel weer beter te voelen. Maar er is nog weerstandbooster, Camu Camu!
Wat is camu camu?
Camu camu komt uit het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika en kan zich met recht een echte superfood noemen. Dit besje ter grootte van een kers was door zijn uitstekende werking al jaren bekend in Zuid-Amerika maar begint nu ook in de rest van de wereld terrein te winnen. Maar wat heeft deze superfood allemaal voor ons in petto?
Pro’s van camu camu
Camu camu is een natuurlijke bron met de meeste vitamine C ter wereld. Het bevat maar liefst tot 56 keer meer vitamine C dan een citroen en 60 keer meer vitamine C dan een sinaasappel! Maar naast de enorme hoeveelheid vitamine C heeft camu camu ook nog heel veel andere voordelen:
- Versterking van het immuunsysteem
- Ontstekingsremmend
- Zorgt voor verbetering of gezond houden van de ogen
- Gaat virale en bacteriële infecties tegen
- Zorgt voor spieropbouw en spierherstel na een zware inspanning
- Positieve werking op hart en bloedvaten
- Zorgt voor sterkere nagels en botten, mooie huid en glanzend haar
Hoe kun je camu camu het best gebruiken?
Camu camu heeft een licht zure smaak met een vleugje van bessen. Dit gaat perfect samen met wat zoetere gerechten. Je kunt het door je shake heen mixen als uitstekende tegenhanger van bijvoorbeeld een banaan. Hieronder vind je een recept van Vivonline waarmee je weerstand omhoog schiet!
Extra weerstand shake!
- Handje spinazie
- Handje bosbessen
- 1 banaan
- ½ theelepeltje camu camu poeder
- 1 glas kokoswater
- Eeetlepel chiazaadjes
Laat de chiazaadjes even wellen in een klein laagje water. Meng de overige ingrediënten bij elkaar in de blender en mix dit tot een glad en smeuïg geheel. Voeg dit aan de chiazaadjes toe en roer het nog even goed door elkaar. Enjoy!
Op zoek naar een goede blender? Check onze shop
Tekst: Blogger Juliette – Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
3 september 2015
Boerenkoolchips
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
2 september 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –