Wanneer je met je plantaardige leefstijl niet gewend bent om ergens te kunnen eten, laat staan keuze te hebben, dan moet je zeker de hoofdstad van Duitsland bezoeken. Berlijn is een veganistisch walhalla. De top vijf aan absolute hotspots zet ik voor je op een rijtje.
Het bijzondere aan Berlijn is dat het een decentrale stad is. Er is niet één centrum, maar verschillende wijken hebben hun eigen centrum. Hierdoor hebben ook de diverse wijken een eigen stijl en sfeer. Vooral de wijk Kreuzberg echt de place-to-be voor mensen met een plantaardig dieet.

Dit zijn de leukste vegan hotspots in Berlijn

  1. Glück on the go

Dit is een snackbar, maar dan vele malen beter! Je kunt in dit kleine shopje heerlijke sapjes halen, frietjes, maar bovenal veganistische burgers. Probeer bijvoorbeeld eens de ‘cucumber slumber’: een burger gemaakt met komkommer. Dat is eens een heel andere smaaksensatie! Alles komt daarbij nog eens met veganistische kaas en sauzen. Je vindt dit tentje in Bergmannkiez, Kreuzberg. Je vindt in deze buurt volop hippe en lekkere eetzaakjes.

  1. Kiez Vegan

Deze Turkse bakkerij verkoopt heerlijke Turkse specialiteiten, maar dan veganistisch. Alles is gemaakt op basis van bruin speltmeel en je kunt hier terecht voor zowel hartige als zoete lekkernijen. Probeer eens een pizza, appeltaart, chocolade brownie of stel je eigen salade samen in de saladebar van de bakkerij. Je vindt Kiez Vegan in de Kortestrasse in Kreuzberg.

  1. Eis Azzurra

Echt Italiaans ijs hebben ze bij Eis Azzurra, eveneens in het hippe Kreuzberg. Ze hebben hier ‘normale’ ijssoorten, maar zeker ook tien soorten veganistisch ijs. Dit ijs is gemaakt op basis van water, johnannesbroodpitmeel en guargom, maar het verschil met roomijs is niet te proeven. Probeer de smaak ‘Diablo’, chocolade met chilipeper, eens voor een ware smaaksensatie. Ook is het ijs van chocolade met caramel en zeezout een echte aanrader.

Gelukkig kan je ook op andere plekken in Berlijn prima slagen als veganist zijnde. Probeer bijvoorbeeld eens de volgende plekken.

  1. LGP BioMarkt

LPG BioMarkt pretendeert de grootste biologische winkel van Europa te zijn en groot is de winkel zeker! Fantastisch aan deze winkel is dat zich vooraan een bakkerij bevindt, die volop veganistische broodjes en gebak verkoopt. Je vindt deze hotspot in Kollwizkiez, naast metrostation Senefelderplatz en is daardoor prima te bereiken.

  1. Lia’s Kitchen

Vlak bij de LGP BioMarkt bevindt zich Lia’s Kitchen. Dit eetzaakje is een superknus en leuke plek om te eten of iets lekkers af te halen. Je bent hier op de goede plek als je zin hebt in een vers bereidde maaltijdsalade. Ze maken deze met heel bijzondere ingrediënten, zoals veganistsche kip gemaakt van seitan of geitenkaas gemaakt van amandel en kruiden. Ook hebben ze hier frietjes gemaakt van zoete aardappel en heerlijke burgers waar je u tegen zegt.

 

Tekst: Marieke de Groot voor Vivonline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten