The Iceman

Wim Hof alias The Iceman is een internationaal fenomeen. Wie hem nog niet kent, heeft een hiaat in zijn algemene ontwikkeling, want zoals hij zijn er maar heel weinig mensen op deze hele planeet. Toch zegt Wim Hof, dat wat hij kan, iedereen kan. Op 21 april verschijnt ‘zijn’ nieuwe boek ‘Een Koud Kunstje’ dat hij samen schreef met Koen de Jong. Daarin legt De Jong haarfijn en bijzonder goed gedocumenteerd uit wat Wim Hof nou tot zo’n wonder maakt.

Schermafbeelding-2015-04-04-om-11.12.53-495x400

 Leer je eigen zenuwstelsel aansturen

Iedereen kan zijn rechterhand optillen en met zijn wijsvinger aan zijn neus krabben. Niemand kan zelf – bijvoorbeeld – een bacterie bestrijden die in je arm wordt gespoten. Hof kan dat wel. Die kan zelf zijn autonoom zenuwstelsel beïnvloeden en aansturen. In het autonoom zenuwstelsel wordt onder andere je temperatuur geregeld, je hartslag, bloeddruk, ademhaling en of je vaten open of juist dicht gaan. Dus alles wat er in je lichaam gebeurt, zonder dat je er zelf acht op slaat. ‘Normale’ mensen kunnen dat niet zelf sturen, vandaar ook de naam autonoom zenuwstelsel. Het gaat vanzelf. Dat Hof zelf dit systeem kan aansturen is lang als een medisch wonder beschouwt. Hof zelf was er altijd al van overtuigd dat ieder mens in staat is, om zelf zijn autonoom zenuwstelsel te beïnvloeden. In 2014 kreeg Hof gelijk. Een wetenschappelijk onderzoek in het Radboudumc met 24 proefpersonen, leerde dat mensen die met de methode van Hof hadden geoefend allemaal in staat waren om hun autonoom zenuwstelsel te beïnvloeden.

mabel-en-wim-1030x773

Vet laten smelten 

Ik vind Wim Hof al jaren geweldig. Naast dat ik hem als fenomeen bijzonder vind, is het ook nog een bijzonder aardige ziel, die gezondheid, en al zijn kennis daaromtrent aan de wereld wil geven. Onlangs zaten we in zijn tuinhuisje en kwam ik tot de conclusie dat zijn ijsbaden en met blote voeten een marathon lopen, de meeste vrouwen nogal afschrikt. Ik ben zelf een stoere sportieve vrouw maar ik ga echt niet als een geit tegen een berg opklimmen en in een ijsbad liggen, terwijl juist dat geweldig is om je vet te doen smelten zoals blijkt uit het volgende citaat uit Koud Kunstje:

Zoals eerder beschreven heeft het lichaam twee soorten vetweefsel: wit en bruin vetweefsel. Wit vetweefsel wordt gebruikt voor vetopslag, terwijl bruin vetweefsel door baby’s en andere zoogdieren wordt gebruikt om het lichaam op temperatuur te houden. Het is eigenlijk vreemd dat volwassen mensen nauwelijks nog bruin vetweefsel hebben, terwijl het zo’n waardevolle brandstof is. In koude gebieden hebben mensen die veel buiten werken nog wel flink wat bruin vet, net als Hof.

Bruin vet voor vetverbranding

Bruin vetweefsel wordt dus aangemaakt wanneer je lichaam het koud heeft. Het zorgt er tevens voor dat je lichaam weer een goede balans krijgt tussen vetopslag en vetverbranding. Dat komt omdat bruin vetweefsel, in tegenstelling tot wit vetweefsel, veel mitochondriën bevat. Deze mitochondriën worden ook wel de energiecentrales van onze cellen genoemd. Door deze energiecentrales verbrandt bruin vetweefsel meer vet dan wit vetweefsel, dat nauwelijks mitochondriën bevat.

Afvallen

Samengevat: een koud lichaam zorgt voor een verhoogde productie van bruin vetweefsel. Het bruine vetweefsel zorgt vervolgens voor een verhoogde verbranding van vetten in de cellen. Hoe meer bruin vet, hoe meer je verbrandt en dus hoe meer kilo’s je verliest”.

En hoe je dat op een beetje sexy, vrouwelijke en leuke manier kunt doen, gaan Wim en ik, je eerdaags tijdens een Women only workshop stap voor stap uitleggen. We gaan onze gezamelijke expertise over het vrouwenlichaam en afvallen samenbrengen en het voordeel van bruin vet aan alle vrouwen teruggeven.

De data zijn zeer binnenkort te zien op www.innerfire.nl en www.mabelvandendungen.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten