Om de week praat presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Sanny Verhoeven (30), omschrijft zichzelf als een typische generatie y-er en is presentatrice, vlogger en blogger. Ze begon in 2013 met het delen van haar zoektocht naar een gelukkig leven zonder stress (Sanny Zoekt Geluk) en ontwierp ook haar eigen geluksarmbandje. Deze zomer trouwt ze met haar grote liefde Jorg Ruis.

Altijd in de koelkast

“Speltbrood in de vriezer, een pot overnight oats, en Champagne want het leven moet je vieren!”

Van huis uit

“Mijn ouders kunnen allebei zo lekker koken, dat ik hun eten vaak beter vind dan in restaurants. Heel irritant. We houden in onze familie heel erg van soep. Als ik me minder lekker voel of een kater heb, voel ik me door een lekker soepje direct beter. Toen ik nog met mijn zusje en ouders op vakantie ging, hadden we ook vaak soep cravings. Maar soep op de menukaart is toch best wel Hollands. Ik kan me nog herinneren dat we een keer in Griekenland waren en allemaal zo’n zin hadden in tomatensoep dat we het halve eiland hebben afgezocht naar tomatensoep. Sindsdien stuur ik altijd even een fotootje door op de groepschat als ik in het buitenland aan de tomatensoep zit!”

Boodschappen

“Ik houd niet van boodschappen doen. Ik vind het zo moeilijk, omdat ik weet dat heel veel eten troep is, en ik heb lang niet altijd zin om al die etiketten te lezen. Ik vind het heerlijk om veel in huis te hebben, en ter plekke wat te fabriceren. Helaas woon ik op 4 hoog wat betekent dat ik hooguit 2 volle tassen mee kan nemen naar huis. Daarom vind je me toch dagelijks in de supermarkt. Ik ben wel heel blij dat je bij veel supermarkten nu je eten thuis kan laten bezorgen, dat is super handig voor feestjes.”

Koken

“Koken vind ik een ontspannen bezigheid, ik probeer regelmatig nieuwe dingen uit. Mijn voorkeur gaat uit naar de Italiaanse keuken en gerechten met groenten. De laatste tijd ben ik helemaal van de luisterboeken en podcasts, super dat je een boek kunt lezen (luisteren) tijdens het snijden van je groenten.”

In de ‘broodtrommel’

“Mijn moeder maakte vroeger echt een feestje van onze broodtrommels! Er zaten altijd 2 bruine boterhammen in met de lekkerste combinaties, zoals boterhamworst met augurk en mosterd, of kaas met komkommer en mayonaise. Er zat ook heel vaak een verrassing in zoals een klein rolletje pepermunt, stophoest of een paar dropjes. Snoepen doen kinderen toch wel, maar juist omdat het niet verboden was, hebben mijn zus en ik nooit overmatig gesnoept.

Eetpatroon

“Ik leef heel gezond. Maar ik kan ook hard genieten, ik ben namelijk dol op kaas, wijn en chocolade. Ik leef echt volgens de 80/ 20 regel. Ik probeer zoveel mogelijk ‘echt’ en onbewerkt te eten. Je krijgt maar een keer een lichaam, en daar moet je zuinig op zijn. Als je je lijf slecht verzorgt, betaal je daar vroeg of laat de prijs voor denk ik. Dan moet je je gezondheid terug kopen door ziek thuis te zitten of met allerlei dure medicijnen. Sinds dit jaar eet ik ook bijna geen vlees meer. Het begon me tegen te staan omdat je weet hoe zo’n dier heeft geleefd. Maar als mijn lichaam schreeuwt ‘eet vlees!’, dan luister ik daar wel naar, en haal ik een goed stukje bij de bio slager. Je lichaam vertelt je eigenlijk heel goed welk soort eten jij nodig hebt ben ik achter gekomen. Je moet hier alleen wel bewust van zijn. Ik at bijvoorbeeld altijd yoghurt in de ochtend en moest daarna meteen naar het toilet, wat ik zelf volstrekt normaal vond. Maar toen mijn vriend op een gegeven moment zei dat dat eigenlijk best gek is, ben ik meer gaan opletten, ik deed een lactose test en bleek daar helemaal niet goed tegen te kunnen. Sinds ik dat niet meer eet, heb ik veel meer energie in de ochtend.”

sanny sannyzoektgeluk

Diëten

“Ik geloof niet in een (kortstondig) dieet. Je kunt jezelf beter een langdurig gezond eetpatroon aanwennen, waarbij je af en toe zondigt, dan dat je voor 6 weken alles anders doet, afvalt, en vervolgens weer terug naar je oude eetpatroon gaat.”

Koolhydraten

“Heb je heel hard nodig!”

Ontbijt

“Ik ontbijt bijna elke dag met overnight oats met amandelmelk, frambozen en banaan. (Hier kun je het recept vinden). Voor de afwisseling eet ik ook vaak een bananenpannenkoek of een speltboterham met avocado.”

Gewicht

“Ik weeg me nooit. Gewicht vind ik een rare manier om te kijken hoe het met je gaat. Ik kijk liever in de spiegel. Als ik me daar goed bij voel is het goed, en als ik dan merk dat mijn broek wat strakker zit en mijn love handles terug zijn, dan snoep ik wat minder. Mijn graadmeter is mijn energie. Als ik veel moe ben, dan ga ik extra op mijn eten letten en zorg ik dat ik meer eiwitten en koolhydraten binnenkrijg.”

Sporten

“Dat doe ik 2 keer per week, ik doe een mix van Pilates, Yoga en interval training in groepsverband, want als ik mijn eentje in een sportschool train dan gebeurt er weinig haha. Thuis sta ik elke ochtend even op mijn yogamatje, om te rekken en strekken en niet vast te gaan zitten. Verder beweeg ik veel door alles op de fiets te doen, en op 4 hoog te wonen. Ook doe ik heel vaak even 50 squats naast mijn bureau! Goed voor de billen, en om uit een energiedip te komen!”

Million dollar tip

“Houd je verbranding op gang! Drink ’s morgens als je nog in bed zit een glas water. Eet om de 2 uur iets, en geen zware dingen na 21.00 uur. En beweeg in de ochtend zodat je je verbranding dan al boost, dan verteer je de rest van de dag beter.”

Gezonde snack

“Dadel en noten energierepen van Rude Health, een banaan of zo’n superdunne rozemarijn cracker (Wasa) met hummus en basilicum.”

Guilty pleasure

“Chocolade, ik ben er dol op en vooral op Tony Chocolonely met caramel en zeezout. En ondanks dat ik weet dat het super slecht voor je is vanwege alle transvetten en andere rommel koop ik nog steeds wel eens Milka Oreo chocolade. Maar ik voel me er niet slecht door, ik geniet juist extra omdat ik het mezelf gun.”

 

Schermafbeelding 2016-05-11 om 18.12.27 Schermafbeelding 2016-05-11 om 18.12.58 Schermafbeelding 2016-05-11 om 18.12.04

De geluksarmbandjes van Sanny. Doel van het armbandje: “Ik wil iedereen die hem draagt helpen herinneren om positief in het leven te staan. Think Happy Thoughts! Je hebt gedachten, je bent ze niet. Je hebt altijd de keuze om je te focussen op wat goed gaat en ja dus ook op wat slecht gaat.”

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten