Viv’s product van de week is de slowjuicer van Hurom, maar wat is nou eigenlijk slowjuicen? Het is enorm gezond, geeft je lichaam direct een energieboost en je gaat er letterlijk van stralen. Maar wat is het verschil tussen een juice en een smoothie? Gebruik je dan een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? En hoe lang kan ik mijn sapjes bewaren? Slowjuice.nl heeft antwoord op al je vragen.
Slowjuicer en slowjuicen
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap ligt in de manier waarop het geperst wordt. Om een sap te krijgen die zijn vitaminen, mineralen en enzymen behoudt en daarbij veruit de meeste smaak heeft, is het belangrijk sap op een langzame manier te persen. Een kneuzende, malende en persende handeling op groente en fruit zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en levende enzymen. En dat is precies wat een slowjuicer doet. Een slowjuicer creëert het meest voedzame sap dat je kunt krijgen, gemaakt van alle soorten groenten en fruit die jij graag eet.
Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge maakt gebruik van een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, waarbij een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij komt. Hier gaat een aanzienlijk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen verloren. Een sapcentrifuge is niet geheel afgesloten en er mengt zich tijdens het centrifugeren zuurstof in het sap, dat zorgt voor oxidatie. Je herkent dit proces aan de verkleuring van het sap en de scheiding van vaste en vloeibare delen.
Blender
Bij een blender wordt het vermalingsproces afgesloten in een kan en voor zachte groenten en fruit is dit dan ook een prima optie. De mesjes krijgen de vruchten redelijk tot een zacht geheel, maar wanneer je groenten en fruit gebruikt zoals harde koolsoorten, wortels en appels gebruikt zal de blender moeite hebben deze fijn te krijgen. Daarnaast verteert de mens een aantal vezels en rauwe groenten niet goed. Het is niet verantwoord om ze met een smoothie binnen te krijgen, terwijl het sap wel echt gezond, voedzaam en goed verteerbaar is.
Lastig? Welnee!
Je kunt het sap van een slowjuicer zelfs invriezen en 12 weken in de vriezer bewaren zonder dat de smaak en kwaliteit achteruit zullen gaan. Eenmaal ontdooid is het verstandig om de sap niet opnieuw in te vriezen. Je hoort vaak dat het schoonmaken van een slowjuicer ‘a hell of a job’ is, maar wanneer je elke drie dagen even flink aan het juicen slaat, is het goed te overzien. Daarnaast blijft het een investering om goed voor jezelf te zorgen en daar mag je best een beetje tijd en aandacht aan besteden.
Wil jij ook je immuunsysteem een boost geven en een nieuwe slowjuicer aanschaffen? Bestel deze dan hier.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
15 februari 2017
FRIET
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
4 januari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –