15 jaar geleden is mijn grote passie voor gezonder leven al ontstaan. Ik weet nog goed dat er destijds maar 1 biowinkel in Amsterdam was waar je speltbrood kon kopen. Inmiddels zo ingeburgerd, en niet meer weg te denken uit de supermarkt schappen. Toen dus alleen verkrijgbaar in 1 winkel en alleen vindbaar voor de geitenwollensokken. En dus fietste, ook ik (op mijn stoute geitenwollensokken), door weer en wind naar die ene winkel om zoveel speltbrood te kopen dat mijn hele vriezer voor 1 maand gevuld was. Want tarwebrood dat at ik niet meer.

Gezonder leven?

Mijn directe omgeving vond mij stiekem wel een beetje raar als het op voedingsvoorkeuren aankwam. Waar speltbrood, geen koemelkproducten en zo weinig mogelijk suiker mijn nieuwe leef-standaard werd, vroeg mijn omgeving zich gekscherend af (en stiekem ook wel een beetje nieuwsgierig): waarom??

Roer om

Nou hierom. Na jaren lange malaise van eindeloze buikpijn klachten, obstipatie met opgeblazen buik, een net iets te dikke kont, kleine onderkin en cellulites, moest het roer om. Ik wilde mijn slanke lijf, blij hoofd en energie weer terug. Zo gezegd zo gedaan. Een geweldige natuurarts heeft me daarbij geholpen en vanaf dat moment is mijn leven echt veranderd. Mijn vetjes en ja, ook de cellulites, smolten weg, mijn opgeblazen buik werd een prima plat buikje, mijn obstipatie een keurig dagelijks wc bezoekje, mijn energie weer herwonnen. En voila, mijn enorme passie voor een gezonde leefstijl was een feit!

Passie delen

Nu 15 jaar later wil ik mijn passie delen en anderen te enthousiasmeren en te motiveren. Daarom hierbij mijn 8 manieren om gezonder te leven, af te vallen, fitter en bovenal blijer te worden.

Tips

  1. Vervang tarwe door speltbrood of liever nog glutenvrije granen zoals haver, boekweit, quinoa
  2. Beweeg nuchter! Dus eerst sporten, dan pas eten. Ik begrijp dit is even een shock, maar geloof me je hele verbranding gaat je dankbaar zijn en daarnaast levert je het veel meer energie op.
  3. Drink en eet zo weinig mogelijk koemelkproducten. Ze vertragen je stofwisseling en zorgen voor dat opgeblazen buikje.
  4. Vervang margarine en halvarine door roomboter, kokosolie en gebruik ruim olijfolie ipv zonnebloemolie. Wees vooral niet bang om er dik van te worden. Dat is echt een mythe. Deze vetten dragen juist bij aan een goede hormoonbalans!
  5. Verdubbel je groente inname. knabbel als een konijn aan wortelen, tomaatjes, komkommer, en venkel als lekkere tussendoortjes.
  6. Begin je dag met een groene smoothie en groene juice. Zo heb je meteen de nodige groente en fruit binnen, boordevol vitamine en mineralen.
  7. Vermijd E-nummers! Lees de verpakkingen goed. Ze maken je hongerig, en ongezond.
  8. Last but zeker not least….Vermijd zoveel mogelijk suiker! Ons witte vergif. Maakt ons dik, ziek en veroorzaakt rimpels.

Tekst: Vivian Reijs VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten