Essentiële vetzuren zijn erg belangrijk voor verschillende functies in ons lichaam, inclusief onze hersenen, spieren, bloedsomloop, ademhaling en de huid. Deze vetzuren worden verdeeld in omega-3, -6 en -9. Omega-3 en -6 zijn essentiële vetzuren, dit betekent dat we niet in staat zijn om ze te produceren in ons lichaam, maar dat we ze moeten binnenkrijgen door middel van onze voeding of als aanvulling van een supplement. De visolie van EQ Pure Arctic Oil is mijn favoriete aanvulling die je zoekt.

Visolie Omega 3

Een korte terugblik: voor de industriële revolutie had het westerse dieet ongeveer net zoveel omega-3 als omega-6. Maar de laatste 40 a 50 jaar zijn er drastische veranderingen geweest in ons eetpatroon. We gebruiken veel bewerkte voedingsmiddelen en plantaardige oliën uit bijvoorbeeld: soja, zonnebloem en maïs, (deze bevatten zo’n 80% omega-6 en ze bevatten weinig of geen omega-3). Daarnaast zit er een grote hoeveelheid omega-6 in de voeding van dieren die wij consumeren en daar zijn wij dus ook de dupe van. Dit geldt voor vlees noch vis.

EQ omega-3 test kit

Een onbalans tussen deze vetzuren kan je gezondheid behoorlijk dwarsbomen. Vandaag de dag is de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in het typisch westerse dieet tussen 10:1 en 20:1. Wat betekent dat we tot 20 maal meer omega-6 binnen krijgen dan omega-3(!). De aanbevolen factor is echter lager dan 5:1. Zoals je begrijpt is dit niet best en kan dit een reden zijn voor langdurige ontstekingen, verschillende chronische ziekten, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en obesitas. De verhouding die groter is dan 5:1 verhoogt namelijk de duur en ernst van ontstekingsreacties. Wanneer de verhoudingen tussen omega-6 en omega-3 beter is zou dit zorgen voor een veel betere gezondheid en minder chronische ziekten.

Omega-9

De visolie EQ Pure Arctic Oil bevat ook omega-9 vetzuren. Deze beschikken over een hoog niveau van polyfenol antioxidanten (uit een unieke koudgeperste, kwalitatief hoogwaardige olijfolie die is bekroond met de NYIOOC GOLD AWARD). Omega-9 ondersteunt een gezond cardiovasculair systeem en een uitgebalanceerde bloedsuikerspiegel. Ontstekingsreacties en hart- en vaatziekten kunnen voorkomen worden door de inname van hoge kwaliteit omega-3 en omega-9, in plaats van alleen de inname van omega-6 verminderen. De supplementen dienen echter niet als een vervanging voor gezonde voeding.

Ook niet onbelangrijk:

De visolie EQ Pure Arctic Oil is prettig in gebruik omdat hij lekker smaakt. Dit komt omdat de olie is verrijkt met citroen. Je kunt de olie dus ook prima aan je kinderen geven, zij zullen dit geen straf vinden. De olie bestaat uit arctische wilde vis, koudgeperste olijfolie, vitamine d3 en citroen. De ingrediënten zijn dus minimaal en dat belooft veel goeds.

Resultaten:

De resultaten tonen aan dat vrijwel iedereen die gedurende 120 dagen de EQ Pure Arctic Oil heeft gebruikt een sterk verbeterde vetzuur evenwicht bereikt (!). Hieronder volgen nog wat punten op een rij:

  • Bevat geen toegevoegde visolie of synthetische additieven
  • Een evenwichtige olie voor een optimale verhouding tussen de hoeveelheid omega-6 en omega-3
  • Goed voor het cardiovasculaire systeem, hersenen, gezichtsvermogen, immuunsysteem en spieren
  • Draagt bij aan een normale bloeddruk en normale cholesterol, calcium en triglyceriden in het bloed
  • De visolie is MSC en CoC gecertificeerd en is afkomstig uit de Noorse duurzame visserij-industrie
  • Toegevoegd polyfenolen uit een koudgeperste, kwalitatief hoogwaardige olijfolie, vitamine D3 en een frisse citroensmaak
  • 100% natuurlijk

Beginnen met de visolie:

Deze olie is wat ons betreft een perfecte aanvulling voor een gezonde levensstijl. Het draagt bij aan een betere en mooiere gezondheid en dat is ons heel veel waard. Ben je ook geïnteresseerd in deze olie en wil je het product aanschaffen? Dat kan via deze link. We hopen dat het veel moois voor jouw gezondheid kan betekenen!

Goed om te weten: Deze visolie bestaat uit een pakket van een half jaar, naast de visolie ontvang je een unieke test waarmee je jouw bloedwaardes kunt bepalen. Hiermee kun je zien hoe de verhouding tussen omega-6 en omega-3 is. Je neemt deze test af voordat je de olie dagelijks gaat gebruiken. Na 5 maanden herhaal je de test en je zult versteld staan van een prachtig resultaat! Meten is weten en je zult ongetwijfeld zeer tevreden zijn.

OOK LEUK OM TE LEZEN: Deze 7 soorten voeding schoppen onze hormonen in de war.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten