Vandaag een heerlijk super gezond en slank gerecht met soba noedels en heel veel groente. Sobanoedels zijn noedels gemaakt van boekweit en dus glutenvrij! De noedels zijn verkrijgbaar bij de toko, wel even goed opletten of ze 100% gemaakt zijn van boekweit indien je last hebt van een glutenallergie.
Dit recept zit bomvol groente en kan je eventueel afmaken met wat garnalen. Wat heb je allemaal nodig?
Voor 4 personen:
225 gram sobanoedels
4 lenteuitjes
2 handen taugé
400 gram paksoi
200 gram gemengde champignons
1 rode paprika
1 limoen
eventueel koriander
Tahin
75 gram sesamzaad
olijfolie
zeezout
Dressing
1,5 eetlepel tahin
1 eetlepel sesamolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 cm gember, zonder schil en in kleine stukjes
limoen
ongeveer 3 eetlepels water
Maak eerst de dressing. Dit doe je als volgt: rooster de sesamzaadje in een droge koekenpan. Doe de zaadjes in een keukenmachine en voeg olijfolie toe, net zolang tot je de gewenste dikte krijgt. Maak het af met wat zeezout.
Dan kan je de dressing alvast maken. Voeg de ingrediënten bij elkaar en meng dit geheel goed door. Maak het eventueel af met wat peper en zout.
Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kan eventueel 2 zakjes groene thee toevoegen om de sobanoedels een lichte groene thee smaak te geven. Snij de groenten klein en bak ze kort aan in wat olijf- of kokosolie, het mag nog wel wat knapperig blijven! Meng alles door elkaar en maak het af met wat limoen en dressing!
Tip! Probeer zoveel mogelijk groenten biologisch te kopen, was niet – biologische groenten heel goed voordat je ze gaat gebruiken.
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
25 juni 2015
Eivissa Food
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
1 april 2015
Saoto soep
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
23 oktober 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –