Vandaag een heerlijk super gezond en slank gerecht met soba noedels en heel veel groente. Sobanoedels zijn noedels gemaakt van boekweit en dus glutenvrij! De noedels zijn verkrijgbaar bij de toko, wel even goed opletten of ze 100% gemaakt zijn van boekweit indien je last hebt van een glutenallergie.
Dit recept zit bomvol groente en kan je eventueel afmaken met wat garnalen. Wat heb je allemaal nodig?
Voor 4 personen:
225 gram sobanoedels
4 lenteuitjes
2 handen taugé
400 gram paksoi
200 gram gemengde champignons
1 rode paprika
1 limoen
eventueel koriander
Tahin
75 gram sesamzaad
olijfolie
zeezout
Dressing
1,5 eetlepel tahin
1 eetlepel sesamolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 cm gember, zonder schil en in kleine stukjes
limoen
ongeveer 3 eetlepels water
Maak eerst de dressing. Dit doe je als volgt: rooster de sesamzaadje in een droge koekenpan. Doe de zaadjes in een keukenmachine en voeg olijfolie toe, net zolang tot je de gewenste dikte krijgt. Maak het af met wat zeezout.
Dan kan je de dressing alvast maken. Voeg de ingrediënten bij elkaar en meng dit geheel goed door. Maak het eventueel af met wat peper en zout.
Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kan eventueel 2 zakjes groene thee toevoegen om de sobanoedels een lichte groene thee smaak te geven. Snij de groenten klein en bak ze kort aan in wat olijf- of kokosolie, het mag nog wel wat knapperig blijven! Meng alles door elkaar en maak het af met wat limoen en dressing!
Tip! Probeer zoveel mogelijk groenten biologisch te kopen, was niet – biologische groenten heel goed voordat je ze gaat gebruiken.
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
25 januari 2015
Glutenintolerantie
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
2 juli 2016
3 x ei love you
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
6 oktober 2014
Eetdagboek review
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
10 juli 2015
Voeding met Viv
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
15 februari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –