Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
- Handje spinazie
- 4 kerstomaatjes
- Lente uitje
- Paprika, champignons
- Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
- Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
- Optioneel: Geraspte kaas
Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)
Nodig
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
Stap voor stap
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
- Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
- Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze even afkoelen en eetsmakelijk!
- Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast
CHECK OOK: Het (kook)boek van Vivian Reijs voor nog meer leuke, lekkere en hormoonproof recepten >> Klik hier
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
11 december 2014
Sporttrends 2015
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
16 november 2016
Interview Vriendin
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
29 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –