Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
28 mei 2014
Bloemkool pizza
11 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –