Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
10 november 2015
Viv Health Event
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
31 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –