Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
12 december 2014
15 foods voor 2015
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
31 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –