Ik ben zo blij als een klein kind, als ik weer aan een nieuwe opleiding begin. Nieuwe kennis opdoen, vind ik een feestje.

In deze opleiding heb ik zoveel zin, want deze gloednieuw en de eerste lichting gaat nu van start. Na deze opleiding van 1 jaar ben je; Hormoon therapeut.

Hormoon therapeut

Ik ben al jaren bezig met hormonen en geef veel consulten over hormoonbalans sinds ik de hormoonfactor opleiding heb gedaan van Ralph Moorman. Sindsdien vind ik het hormonale stelsel zo boeiend en interessant. Maar nog steeds heb ik vraagstukken die ik nog niet kan beantwoorden, aangezien de meeste klachten die wij hebben een hormonale oorzaak hebben. Maar die oorzaak is niet 1-2-3 gevonden. Het lichaam is een puzzel en ik wil graag al die stukjes begrijpen. Daarom wil ik jullie graag vertellen over deze opleiding die ik nu gaan doen.

De opleiding

Ik ga deze opleiding doen om jullie van nog meer adviezen te kunnen voorzien. Misschien ben jij ook al een tijdje opzoek naar een goede opleiding naast de kennis die je al hebt over voeding en heeft hormonen ook jou interesse gegrepen. Dit past daar perfect bij. De lessen zullen gegeven worden door een van mijn mentoren, met een enorme berg kennis over hormonen: Leo van der Zijde.

De opleiding geeft een zo breed mogelijke benadering van informatie rondom gezondheid en ziekte. Het maakt daarbij gebruik van de wetenschappelijke informatie uit o.a. Evolutiebiologie, Chronobiologie, Zwangerschapsbiologie, Ontwikkelingsbiologie, Microbiologie, Orthomoleculair en Antropologie.

 Het doel van de opleiding

De klassikale opleiding Evocircadian coach / Hormoontherapeut heeft als doel jou meer inzicht in gezondheid en ziekte te geven. Anders te leren denken en hoe je dit kan uitleggen aan anderen. Je ontdekt de wetenschap die zorgt dat je efficiënter bent, dat je werkt aan persoonlijke klachten, je leert anderen te helpen hún persoonlijke klachten te balanceren en te herstellen. Je krijgt inzicht in de werking en uitwerking van hormonen, je herkent andere mogelijkheden waaruit klachten voortkomen, je geeft een oplossing de gezondheid en conditie te verhogen óf het lichaam juist tot rust te brengen. Anders te eten en te leven.  Je gaat de werkelijke oorzaken ontdekken en een oplossing bieden als therapeut.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Kijk dan op www.hormooncommunity.nl voor meer informatie over deze interessante opleiding.En misschien zie ik je snel in de schoolbanken.

Tekst: Vivian Reijs

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten