Dit recept (wat eigenlijk geen recept is) is zo lekker! Een heerlijk ontbijtje voor op zondag ochtend, maar ook als je eigenlijk een beetje haast hebt op een doordeweekse dag. Avocado Toast. 

Avocado toast

Een van de favoriete ontbijtjes van Gwyneth Paltrow, en ook van mijzelf. Het receptje is super makkelijk:

Dit heb je nodig:

  • Jouw lievelingsbrood
  • Een avocado
  • Veganaise
  • zwarte peper, kruidenzout of chilivlokken

Zo maak je het:

Rooster een snee van je lievelings (glutenvrije)brood. Besmeer deze royaal met veganaise (mayonaise zonder ei) of gewone mayonaise. Leg hierop een paar plakjes rijpe avocado die je voorzichtig met een mes of vork in het brood drukt. Bestrooi tot slot met een flinke snuf kruidenzout of zwarte peper. That’s all!

Voor een kleine twist:

Soms doet Gwyneth er voor een beetje pit wat citroen of fruitige rode chili vlokken overheen (zoals aleppopeper of gochugary, grove Koreaanse rode chili vlokken).

Dit ontbijt kan altijd

Maar het is de heilige drievuldigheid van veganaise, avocado en zout die dit even betrouwbaar en gemakkelijk maakt als je favoriete spijkerbroek! Het is gewoon altijd lekker, overal en elke dag.

 

Dit receptje komt uit het boek (H)EERLIJK van Gwyneth Paltrow. Het boek staat vol met lekkere en gezonde recepten. Ben je benieuwd? Je kunt het boek hier in onze shop kopen. 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten