Op zoek naar natuurlijke (anti)conceptie?
We praten er misschien niet dagelijks over, maar toch is het de rode draad in ieder vrouwenleven: de menstruele cyclus! Helaas blijkt vaak dat we er eigenlijk (te) weinig vanaf weten. Want weet jij wanneer je precies vruchtbaar bent, waar jouw eventuele menstruatieklachten vandaan komen, of waarom we het gebruik van hormonale anticonceptie wordt afgeraden? Het antwoord is vaak nee. Gelukkig is er een oplossing!
Hormonen
Maar laten we beginnen bij de basis: Hormonen. Wat zijn het eigenlijk, wat doen ze en waarom? Maar vooral: wat als hormonen uit balans raken? Hormonen zijn chemische stoffen, met een zeer specifieke uitwerking op de organen en weefsels van het lichaam. Hormonen kunnen in kleine hoeveelheden al zeer grote effecten hebben. Ze kunnen processen aansturen of juist afremmen. Hormonen reguleren processen die langzaam –over een langere periode- verlopen zoals bijvoorbeeld groei, stofwisseling, orgaan functies. Maar hormonen kunnen ook gedrag en karakter beïnvloeden.
Een disbalans in het hormoonstelsel heeft een zeer grote en directe invloed op je gezondheid. Veel klachten zijn uiteindelijk terug te voeren op een storing in de hormoonbalans. Zo heeft maar liefst 8% van de vrouwen PCOS (balansstoring in het progesteron en oestrogeen), vaak zonder het te weten. Ook echtparen die niet zwanger raken denken vaak ten onrechte dat alleen een behandeling zoals IVF hen nog uitkomst kan bieden.
En dat is…. Zonde! Want in alle gevallen komt het eigenlijk neer op een gebrek aan kennis over onze hormoonhuishouding. Dit blijkt met name uit het feit dat vele vrouwen hun hormonen nog steeds op chemische wijze eigenhandig verstoren door het gebruik van hormonale anticonceptie, zoals bijvoorbeeld de pil.
Een natuurlijke oplossing
De vraag is dan ook: waarom zou een vrouw haar gezondheid en seksleven voortdurend hiermee belasten, terwijl we in onze cyclus maar op zes dagen zwanger kunnen worden (de vijf dagen vóór de eisprong en de dag erna)? Wanneer je eenmaal inzicht hebt in je hormoonbalans, kun je gemakkelijk op zoek gaan naar een natuurlijke oplossing!
Maak kennis met de LadyComp (LC)
De LC is een cycluscomputer die door dagelijkse meting van lichaamstemperatuur je vruchtbaarheid bepaalt. Dankzij deze metingen en de cyclusdag kan de LC de ovulatiedag vaststellen. Daarnaast kan het apparaat je voor de komende 6 dagen een prognose geven.
Met de cyclus-en planningstatistiek is het mogelijk waardevolle informatie over je cyclus of de planning van gezinsuitbreiding te krijgen. Na 3 gemeten cycli heeft de statistiek al bewijskracht. In de cycluskalender kun je het vruchtbaarheidsverloop van de afgelopen maanden zien. Ook geeft het een menstruatieprognose voor de komende 6 maanden.
‘s Ochtends direct na het wakker worden leg je de temperatuursensor onder je tong en 30-60 seconden is je vruchtbaarheid bepaald. De LC geeft een groen lampje zien wanneer je onvruchtbaar bent, en een rood lampje wanneer je vruchtbaar bent. Wanneer je dus geen kinderwens hebt, kun je in de dagen dat het rode lampje brandt dus even niet onbeschermd vrijen. En wel zo fijn om te weten.. de LC is vanaf het begin betrouwbaar! Als de LC niet zeker is, geeft hij geen groen.
(anti)conceptie op natuurlijke basis
Veel info? Hier nog even de belangrijkste feiten op een rijtje
- Vrij van kunstmatige hormonen.
- Is 99,3% betrouwbaar
- Geeft gedetailleerd informatie over eisprong, cyclusverloop en hormoonhuishouding
- Bij kinderwens makkelijker zwanger kunnen worden.
- De LC kan eveneens voor conceptie worden gebruikt en geeft een indicatie als de vrouw zwanger is
- Ook geschikt voor vrouwen met een onregelmatige cyclus
Investeren in je gezondheid!
In totaal zijn er 3 verschillende versies van de LC: (1) Lady-Comp basic, (2) Lady-Comp, (3) Lady-Comp baby (geadviseerd voor stellen met een kinderwens. De verschillen tussen deze versies, extra uitleg en veel gestelde vragen kun je allemaal terugvinden op de website van Lady-Comp. Samengevat geloven wij dat de LC een eenmalige investering is in je gezondheid waar je de rest van je leven plezier van zult hebben.
#gezondheid #cyclus #vivonlinead
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
3 september 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –