Mijn boek Gezonder met Viv komt officieel 24 Oktober uit. Dan is ie bij alle Nederlandse boekhandelaren te koop. Spannend he! Het boek is voor vrouwen die een kilootje kwijt willen, of die gewoon gezonder willen leven. Naast 80 recepten, geef ik je heel veel tips en tricks, ik ga je echt helpen afvallen, je gezonder, blijer en slanker te voelen.
Elke week deel ik 1 van mijn favoriete recepten
De komende 4 weken zal ik elke week 1 van mijn favoriete gerechten uit het boek met je delen. Alle gerechten zijn tarwevrij, E-nummervrij, koemelkvrij en bevatten alleen natuurlijke suikers. Zo eet ik zelf en dat wil ik graag met jullie delen.
Deze frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Ps: Mijn boek kun je al reserveren bij Bol.com, klik hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
31 maart 2016
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –