Mijn boek Gezonder met Viv komt officieel 24 Oktober uit. Dan is ie bij alle Nederlandse boekhandelaren te koop. Spannend he! Het boek is voor vrouwen die een kilootje kwijt willen, of die gewoon gezonder willen leven. Naast 80 recepten, geef ik je heel veel tips en tricks, ik ga je echt helpen afvallen, je gezonder, blijer en slanker te voelen.

Elke week deel ik 1 van mijn favoriete recepten

De komende 4 weken zal ik elke week 1 van mijn favoriete gerechten uit het boek met je delen.  Alle gerechten zijn tarwevrij, E-nummervrij, koemelkvrij en bevatten alleen natuurlijke suikers.  Zo eet ik zelf en dat wil ik graag met jullie delen.

Deze frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂

Ik ken niemand die niet smult van deze frittata.

Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 2 zoete aardappelen
 • 1 broccoli, in roosjes
 • 1 ui
 • 2 el boter
 • 8 eieren
 • 150 ml amandelmelk
 • 10 g vers basilicum
 • 100 g zachte geitenkaas

Benodigdheden:

Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
 2. Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
 3. Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
 4. Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum

fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

 1. Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.

TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.

Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.

Ps: Mijn boek kun je al reserveren bij Bol.com, klik hier.

 

gezonder met viv

Liefs, Vivian

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten