Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
6 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –