Inspiratie nodig voor fijne ontbijtjes?

Vind jij het ook heerlijk om je dag met liefde te beginnen, en een heerlijk ontbijt klaar te maken voor jezelf, je geliefde of je gezin? Soms kan het alleen lastig zijn om iets nieuws, lekkers en makkelijks te verzinnen. Quaker begrijpt dat en wil de beste ontbijtjes verzamelen om ze met heel Nederland te delen. Op http://www.quaker.nl/datbegintgoed vind je fijne en lekkere recepten en ideeën voor jouw ontbijt!

Maar misschien heb jij zelf ook wel een favoriet ontbijt recept dat je graag met anderen zou willen delen? Samen met Quaker hebben wij daarom een héle leuke vraag aan jullie! Heb jij altijd al in een echt kookboek willen staan? Deel dan jouw eigen Quaker ontbijtrecept op Instagram met de hashtags #datbegintgoed en #vivonline en misschien komt jouw recept dan naast mij in het bijzondere ontbijtboek dat Quaker gaat uitbrengen!!

Mijn eigen favoriete ontbijt recept

Quaker vroeg mij natuurlijk ook naar mijn eigen favoriete ontbijt recept. Zijn jullie inmiddels al nieuwsgierig geworden? Het goede nieuws is dat ik hem hier alvast met jullie mag delen!

quaker ontbijt inspiratie

Liefdevolle familie pannenkoekjes

Een heerlijke pannenkoek die ook nog eens gemaakt is met vezelrijke ingrediënten en veel liefde: hij bestaat! Jullie wisten natuurlijk al dat ik dol was op havermout, en daarom vind ik de producten van Quaker ook zo fijn om te gebruiken. Quaker heeft namelijk al 130 jaar ervaring in het maken van lekkere en vezelrijke ontbijtproducten met haver als hoofdingrediënt. Mijn recept voor een Quaker Havermout pannenkoek is binnen een paar minuten klaar en niet alleen heerlijk voor mijzelf, maar voor het hele gezin gegarandeerd smullen.

Omdat ik vaak druk ben met mijn gezin, mijn werk en ook nog wat tijd voor mezelf wil overhouden, houd ik van gerechten die snel klaar zijn en niet te veel ingrediënten bevatten. Maar wel ingrediënten die vezelrijk en natuurlijk smaakvol zijn. Omdat deze bananenpannenkoek heel simpel is om te maken, maak ik hem zowel op een drukke doordeweekse ochtend als bij een uitgebreid zondags ontbijt. Ik vind het heerlijk om in het weekend met mijn gezin wakker te worden en dan lekker met elkaar te ontbijten. Op deze manier kan ik mijn liefde voor hen én voor een vezelrijk ontbijt tonen.

Ingrediënten

De pannenkoek is heel simpel te bereiden en zit vol met natuurlijke vezels, namelijk;

– 20 gram Quaker Havermout
– één ei
– één (rijpe) banaan
– een handje blauwe bessen
– 1tl kokosolie

Bereiding

Ik begin met het prakken van een banaan. Daarna klop ik er een ei doorheen en voeg ik 20 gram Quaker Havermout toe. Dit roer ik goed door elkaar zodat het een mooi beslag wordt. Vervolgens smelt ik een theelepel kokosolie in de pan, en schenk ik wat beslag in de pan. Je kunt 1 grote pannenkoek maken, of meerdere kleintjes. Dit laatste doe ik zelf vaak om lekker aan de hele familie uit te kunnen delen. Ik bak de pannenkoek(jes) aan beide kanten tot het een mooie goudbruine kleur heeft.

Echt een feestje

Als topping gebruik ik blauwe bessen, soms bak ik deze kort mee zodat ze een beetje warm worden, maar rauw zijn ze er ook erg lekker bij. Mijn gezin is er dol op als versiering van hun pannenkoek. Maar ook voor mij geldt: hoe meer hoe beter. Blauwe bessen zitten namelijk vol antioxidanten. Verder maakt de banaan de pannenkoek al aardig zoet, maar voor mijn gezin doe ik er soms nog wat agave siroop overheen. En tot slot kun je er voor een extra romig resultaat nog een eetlepel Griekse- of kokos yoghurt overheen scheppen. En o ja, had ik al gezegd dat tijdens het bakken, er zich een heerlijke geur van verse, warme pannenkoekjes door het huis verspreid? Alles bij elkaar genomen, is dit echt een van mijn lievelingsrecepten!

 

En wat is jouw favoriete ontbijt?

Naast mijn eigen recept kun je op www.quaker.nl/datbegintgoed nog véél meer goede ontbijt recepten vinden. En heb je zelf een goed Quaker recept waarmee je anderen kunt inspireren? Deel dan jouw lekkere Quaker creatie op Instagram* met de hashtags #datbegintgoed en #vivonline. Want hoe leuk is het om kans te maken op een plekje naast mij in het kookboek? Veel ontbijt inspiratie toegewenst!

* tip! Het is wel belangrijk dat je Instagram profiel op openbaar staat, anders kunnen wij jouw inspirerende ontbijt receptje helaas niet zien.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten