Burgers op tafel zetten die behalve lekker, ook nog eens erg gezond zijn! Makkelijk te maken, je kinderen zullen het verschil niet merken, die zien alleen het resultaat: Burgers!
Ingrediënten:
- 500 gram zwarte linzen (beluga)
- 4 grote eieren of ei vervanger (chiazaad met water)
- 1/2 theelepel keltisch zeezout
- 125 gram kikkererwtenmeel
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel ghee of kokosolie
- eventueel kruiden naar wens (koriander, komijn)
- peper en zout
- rauwkost die de kids lekker vinden, zoals sla, tomaat, komkommer, radijs
Bereiding:
- Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg pas de laatste 5 minuten het zout erbij, om kapot koken te voorkomen. Houd ongeveer 1/4 van de linzen apart als ze gekookt zijn
- Doe 3/4 van de linzen, de eieren en het zout in een foodprocessor of blender. Pureer totdat je een mengel hebt dat op hummus lijkt
- Giet het in een kom, schep de gesnipperde ui erdoor en het kikkererwtenmeel en de rest van de linzen
- Laat het mengsel even staan totdat het meel goed opgenomen is. Is het nog te dun, doe er dan nog wat meel bij. Is het te droog, dan kun je nog een ei of wat water toevoegen.
- Verwarm een grillpan op half vuur en bak 4 porties tegelijk in de ghee of kokosolie. Bak de burgers goudbruin en keer dan om. Houd ongeveer 7 minuten per kant aan
- Haal de burgers uit de pan en snijd ze aan de platte kant door midden – je gebruikt ze als een broodje. Vul ze met wat je maar wilt, bijvoorbeeld tomaat, komkommer, een lente-uitje, avocado of hummus.
Geniet samen met je kinderen van deze gezonde burgers!
Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
25 juni 2015
Eivissa Food
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
6 april 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –