We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
28 oktober 2014
Eetdagboek review
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
2 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –