Tijdens de Gezondste Lunch van Nederland in de Tolhuistuin te Amsterdam lanceerde Zespri Kiwifruit samen met Vivian de gloednieuwe Vitaliteitsapp. Met daarin een 14 day kiwi challenge om zo de positieve gezondheidsvoordelen te ervaren van het kiwifruit!

Bij Zespri Kiwifruit staan kwaliteit, smaak & vitaliteit hoog in het vaandel. Alleen de beste soorten komen op de markt zoals; Green kiwi(ook biologisch), Gold kiwi en de Golden sun kiwi. Wij hebben tijdens deze lunch dan ook mogen genieten van de heerlijke recepten, zoals de kiwi carpaccio, kiwi taco’s & kiwidrankjes.

Een gezondere lifestyle?
Ja, dat kan zeker met kiwifruit! Om de positieve effecten van kiwi’s op lichaam én geest te beleven willen we jullie doormiddel van deze Vitaliteitsapp stimuleren dagelijks kiwifruit te eten. In de Vitaliteitsapp vind je naast de ’14 day kiwi challenge’ interessante feel good tips en lekkere kiwi recepten.

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

 

 

Voedingswaarden & Unieke eigenschappen
Een kiwi is gezond, supergezond zelfs. Ze zijn rijk aan vitamine C, B, E, kalium en een bron van foliumzuur. Door de vele vitamine C is de kiwi zeer goed voor de weerstand. Groene kiwi’s bevatten zelfs 3x meer vitamine C dan een citroen! Daarnaast zijn kiwi’s heel vezelrijk wat natuurlijk belangrijk is voor de spijsvertering. Een kiwi bevat slechts 57 kilocalorieën per 100 gram en heeft een laag glycemische index (GI).

Ook bevat de kiwi het unieke eiwitafbrekende enzym actinidine. Dit helpt je om eiwitrijke producten makkelijker te verteren en voorkomt een opgeblazen gevoel na de maaltijd. Dit enzym heeft naast de vezels dus ook een zeer positieve werking op de spijsvertering, nog meer redenen waarom een kiwi zo gezond is!

Een echte aanrader is om iedere ochtend een kiwi te eten, Vivian doet dit zelf al jaren! Zij heeft alle positieve effecten inmiddels al ontdekt. Kiwi’s zorgen voor een goede darmwerking. Goed functionerende darmen staan gelijk aan een gezond lichaam en een heldere geest! De darmen worden niet voor niets het tweede brein genoemd. De kiwi mag dus eigenlijk niet ontbreken in een gezond voedingspatroon.

Ben je inmiddels overtuigd van alle positieve gezondheidsvoordelen van de kiwi? Of gewoon nieuwsgierig geworden? Download dan snel de gratis Zespri VitaliteitsApp.
Hier voor je Iphone
Hier voor Android

Daag je zelf uit met de ’14 day kiwi challenge’, ga aan de slag met de kiwi recepten en de interessante feel good tips!

Ervaar wat het supergezonde kiwifruit met je doet!
Vivian is al een echte ’Kiwi Fan’ en dus ontzettend benieuwd naar jullie ervaringen, laat het ons weten!

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Suzanne van Laar