Kaneel is vooral bekend als een populaire smaak in voeding, maar eigenlijk kan je de kruid vergelijken met een superfood, zo goed is het voor je!

De warme werking van kaneel
Kaneel geeft een gematigde warmte af aan het maag-darmkanaal. Het wekt daardoor de eetlust op en stimuleert de vertering en de opname van voedingstoffen. Afvalstoffen worden ook makkelijker verbrand aangezien het kruid de hoeveelheid lucht, droogte en onrust in de spijsvertering verlaagt. Hiermee kalmeert het krampen en pijn in de darmen en gaat het droogte in de mond en keel tegen.

Vanwege de warme werking van kaneel werkt het heel fijn tegen verkoudheid, helpt het je slechte cholesterol te verlagen en stabiliseert het kruid de bloedsuikerspiegel. Eet dus altijd wat kaneel bij koolhydraatrijke voeding als fruit en haver en het smaakt ook nog eens heerlijk!

Recepten
Wil je meteen wat inspiratie om kaneel te gebruiken voor een lekker ontbijtje? Probeer bijvoorbeeld eens deze warme ‘apple pie havermout‘, of deze ‘appel-kaneel granola‘. Maar de mogelijkheden met kaneel zijn eigenlijk eindeloos. Je kunt het ook prima toevoegen aan een lekkere smoothie, zoals deze chocolade smoothie, of verwerken in een lekkere gezonde quinoa salade.

Genoeg verwarmende inspiratie voor nu!

Tekst: Anne van Engelen voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten