We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
12 juni 2014
Frisse juice
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
2 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –