Frittata is heerlijk en zo bereid. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een hartverwarmend maal op tafel te zetten. Deze maaltijd doet het goed op feesten en partijen en daarnaast kun je het hele gezin ermee verblijden.
Deze frittata is niet zoals je het kent, er zitten namelijk bietenbladeren in en dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De combinatie van het bietenblad en de sjalotjes is adembenemend lekker. Geniet er lekker van!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 4 bladeren van de biet (in stukjes gesneden)
- 2 sjalotjes
- een snufje zout en peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 stukje gember (1 cm in stukjes gehakt)
- verse peterselie (eventueel ter decoratie)
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak een ovenbestendige anti-aanbak koekenpan en doe hier eerst de olijfolie in. Verwarm de olie op het vuur en voeg nu de sjalotten toe, bak dit ongeveer 2 minuten en voeg hierna de bietenbladeren eraan toe. Bak het geheel en breng het op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de knoflook en de gember erbij en voeg de eieren eraan toe.
3. Plaats de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata ongeveer 10 minuten. Snijd het in stukken en je hebt een heerlijke maaltijd!
MAAK OOK: Om van te smullen: glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
22 september 2015
Beste eitjes
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
10 juni 2015
Raw kokos snack
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
23 februari 2016
Hongergevoel?
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
2 juli 2016
3 x ei love you
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
16 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –