Het bedenken van een lekkere maar toch eenvoudige glutenvrije lunch voor op je werk of mee naar school is niet altijd makkelijk. Regelmatig kook ik in de avond net een ruimere portie zodat ik wat overhoud als lunch voor de volgende dag.
Maar eerlijk gezegd houd ik ook erg van variatie en eet ik het liefste elke dag wat anders. Daarom haal ik vaak de onderstaande ingrediënten in huis zodat ik ’s morgens in een paar minuten tijd toch gewoon een bijzonder lekkere boterham kan smeren. Met deze ultieme kipsandwich tover je zo een ware glutenvrije traktatie uit je broodtrommel!
Ingredienten
2 sneetjes Geniusbrood
(wit, bruin of meergranen)
Roomboter of hummus
Jonge bladspinazie
2 plakjes biologische kipfilet
Feta (fijn gebrokkeld)
Avocado (in partjes)
Tomaat (in partjes)
Pesto
Bereiding
1. Besmeer het brood met boter of hummus en verdeel er gelijkmatig de spinazie over.
2. Verdeel over één van de sneetjes wat plakjes tomaat, avocado en wat feta.
3. Besmeer het andere sneetje met een dun laagje pesto en beleg met de kipfilet.
4. Leg de sneetjes op elkaar en snijd het geheel schuin doormidden zodat het een extra mooie sandwich wordt!
Tekst: Maartje Meijers
Bron: Genius
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 september 2015
Ontbijt ijs
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
22 mei 2015
Smaak en kleuren
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
23 februari 2016
Hongergevoel?
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
10 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –