Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
17 december 2015
Strakke benen en billen?
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
25 maart 2014
Presentatie coaching
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
16 november 2016
Interview Vriendin
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
6 september 2016
Keltisch zeezout
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
1 april 2015
Saoto soep
15 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –