Chocolade is voor veel mensen een ‘guilty pleasure’. Met deze chocoladetaart hoef je je niet schuldig te voelen. Sterker nog; er zit zelfs groente in, namelijk courgette. Dit kun je dus gerust een gezonde chocoladetaart noemen! Omdat courgette een milde smaak heeft proef je het niet: ideaal om je kinderen zonder dat ze het weten wat extra groenten te laten eten! De courgette maakt de taart vochtig en luchtig en het bevat weinig calorieën, is vezelrijk en zit vol vitaminen en mineralen.
Ingrediënten:
- 300 g. amandelmeel
- 100 g. cacaopoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 middelgrote courgette (bio)
- 3 eieren (biologisch)
- een scheutje Maple syrup
- 120 g. (ongebrande en ongezouten) noten
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding:
- Rasp de courgette.
- Doe het amandelmeel, cacaopoeder, zout, kaneel en bakpoeder in een kom. Meng de eieren en de geraspte courgette erdoor en voeg vervolgens een scheut Maple syrup toe. Voeg als laatste de noten toe. Je kunt de noten heel laten of in stukjes hakken, afhankelijk van wat jij of je gasten lekker vinden.
- Doe het deegmengsel in een lage bakvorm die je hebt ingevet. Zet de taart vervolgens voor 50 – 55 minuten in de oven. Check of de taart klaar is door een saté-prikker in de taart te steken; als er niets aan blijft kleven is de taart klaar.
Extra serveertip: Smeer de taart in met biologische notenpasta en strooi wat gehakte nootjes of kokosnoot erover heen, of garneer met rood fruit. Eet smakelijk!
Wil je meer lekkere taartjes maken? Maak dan bijvoorbeeld deze carrotcake!
Tekst: Monique Winkel voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
22 september 2015
Beste eitjes
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
18 augustus 2015
Slanke salade
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
30 januari 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –