Chocolade is voor veel mensen een ‘guilty pleasure’. Met deze chocoladetaart hoef je je niet schuldig te voelen. Sterker nog; er zit zelfs groente in, namelijk courgette. Dit kun je dus gerust een gezonde chocoladetaart noemen! Omdat courgette een milde smaak heeft proef je het niet: ideaal om je kinderen zonder dat ze het weten wat extra groenten te laten eten! De courgette maakt de taart vochtig en luchtig en het bevat weinig calorieën, is vezelrijk en zit vol vitaminen en mineralen.

Ingrediënten:

  • 300 g. amandelmeel
  • 100 g. cacaopoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 middelgrote courgette (bio)
  • 3 eieren (biologisch)
  • een scheutje Maple syrup
  • 120 g. (ongebrande en ongezouten) noten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding:

  1. Rasp de courgette.
  2. Doe het amandelmeel, cacaopoeder, zout, kaneel en bakpoeder in een kom. Meng de eieren en de geraspte courgette erdoor en voeg vervolgens een scheut Maple syrup toe. Voeg als laatste de noten toe. Je kunt de noten heel laten of in stukjes hakken, afhankelijk van wat jij of je gasten lekker vinden.
  3. Doe het deegmengsel in een lage bakvorm die je hebt ingevet. Zet de taart vervolgens voor 50 – 55 minuten in de oven. Check of de taart klaar is door een saté-prikker in de taart te steken; als er niets aan blijft kleven is de taart klaar.

Extra serveertip: Smeer de taart in met biologische notenpasta en strooi wat gehakte nootjes of kokosnoot erover heen, of garneer met rood fruit. Eet smakelijk!

Wil je meer lekkere taartjes maken? Maak dan bijvoorbeeld deze carrotcake!

Tekst: Monique Winkel voor VIVONLINE

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten