Kimberley, een 24 jarige vrouw uit Nijmegen, is de eerste gelukkige die een review krijgt van haar eetdagboek. “Al jaren ben ik zeer geïnteresseerd in gezonde voeding en kan er ook echt van genieten om tijdens de dagelijkse boodschappen nieuwe producten in de schappen te vinden. Zeker de laatste tijd, nu steeds meer biologische producten hun weg in de supermarkt weten te vinden!
Ook ben ik erg content over het feit dat er vele websites zijn –zoals die van jullie- die eerlijk zijn over eten, altijd leuk om van anderen nieuwe dingen te leren en nieuwe recepten te ontdekken”, aldus Kimberley.
Dag 1
Ik ontbijt rond 06.00 uur met twee biologische oer-spelt rijstwafels van Leev. Eentje belegd met ongezouten roomboter en daarop kipfilet tuinkruiden en de tweede belegd met biologische appelstroop, dat samen met een lekkere kop groene thee. Rond 09.00 uur neem ik twee biologische waldkorn oerrepen (4 zaden mix met zonnebloempitten, havervlokken, sesam- en lijnzaad).
Rond 12.00 uur is het tijd voor de lunch en ik kies voor een biologische meergranen pistolet belegd met aardbeienjam van de boer en een speltcracker belegd met 30+ jonge kaas en ongezouten roomboter. Halverwege de middag, zo rond 15.00 uur neem ik een banaan. Ik ga daarna boodschappen doen en iedereen weet dat je niet met een lege maag naar de supermarkt moet gaan!
’s Avonds kies ik voor een lekker recept met de volgende ingrediënten:
- Biologische sperziebonen – 500 gram
- Biologische cherrytomaatjes – 10 stuks
- Biologische mais – 200 ml
- Ui – 1
- Spekjes – 125 gram
- Biologische Slagroom – 250 ml
- Rode currypasta Koh Thai – 2 eetlepels
- Biologische knoflook – 1 teentje
De hele dag door drink ik water met afwisselend groene thee.
———————————————————————————————————
Dag 2
Ik ontbijt weer rond 06.00 uur, dit keer met een schaaltje biologische yoghurt (Arla) met het volgende erin verwerkt: verse frambozen en blauwe bessen, cranberries, inca bes, moerbei, chiazaad en klein handje gemengde noten (walnoten, amandelen), dat allen onder het genot van een kopje verse groene thee.
Tussen de bedrijvigheid door neem ik rond 09.15 uur een haver/speltreep met granen, cranberries en rozijnen (Leev).
Rond 12 uur ga ik weer lunchen en dit keer neem ik drie spelt boterhammen. Eentje is belegd met ongezouten roomboter en gerookte kipfilet en de andere twee zijn belegd met biologische pindakaas en biologische chocoladepasta. Allen onder het genot van wederom een kopje groene thee.
Halverwege de middag neem ik twee kleine pruimen en een paar stukjes gedroogde abrikoos.
Rond 17.30 uur maak ik voor het diner lekkere gevulde paprika’s in de oven met de volgende ingrediënten:
- 2 Rode paprika’s
- 250 Gram gehakt
- 1 Uitje
- 50 Gram biologische champignons
- Knoflook 1 teentje
- Sambal 1 theelepel
- Snufje peper en zout
- Crème fraise (kleine verpakking)
- Geraspte kaas belegen 30+
Over de hele dag drink ik zeker 1,5 liter water en groene thee.
———————————————————————————————————
Review van Vivian
Wat fijn dat je al zo bewust bezig bent met biologisch eten. En gelukkig voel je zelf al veel verbetering en tevens gewichtsverlies is natuurlijk ook leuk meegenomen. Ik vond het ook erg leuk te zien dat je zo gezond mogelijk wilt eten. Ik ben ook erg tevreden, alleen zou ik gezien jouw prikkelbare darmsyndroom toch wat minder gluten eten. Het valt me op dat vooral dag 1 er toch nog best wel wat gluten in je dagmenu zitten. Ik zou dan eerder voor gewone rijstewafels kiezen of kastagne of quinoa crackers. Je zult merken dat je darmen daar nog beter op reageren. En pas beetje op met teveel zuivel ivm jouw darmen. Maar verder zeg ik, ga zo door!
Wil je ook zo’n review van Vivian of Evelien ontvangen? Mail ons dan twee dagen van jouw eetdagboekje via info@vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
28 mei 2014
Bloemkool pizza
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
3 december 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –