Ongeveer 90% van de huidveroudering ontstaat door de zon. Zelfs bij bewolkt weer kan de zon veel schade aanrichten. Je kunt eigenlijk zeggen dat een zonnebrandcrème de enige echte ‘antirimpelcrème’ is. Maar dit is niet de enige reden waarom het belangrijk is de huid te beschermen met een zonnebrandcrème.

We denken dat het in Nederland wel meevalt, maar bijna nergens in Europa komt zo veel huidkanker voor als hier. Bovendien stijgt het aantal gevallen dramatisch (in Nederland overlijden er nu meer mensen aan huidkanker dan aan verkeersongevallen…). Reden genoeg dus om de huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème!

Zonnebrandcrème
Zonnebrandcrèmes zijn er in vele soorten en kwaliteiten. Bij je keuze moet je letten op de kwaliteit van een zonnefilter en de veiligheid van het product voor je gezondheid. Een goede zonnefilter beschermt je huid tegen twee soorten ultraviolette straling: UVA en UVB. UVA is verantwoordelijk voor de verouderende effecten door de zon, terwijl UVB de huid laat verbranden. Houd er ook rekening mee dat geen enkele zonnebrandcrème de huid voor 100% tegen UV-stralen beschermt!

Enkele weetjes..
Wist je dat je de huid elke 2 uur opnieuw moet insmeren als je in de zon bent, dat een water resistente filter na het zwemmen niet meer goed beschermt, een factor 30 eigenlijk net zo goed werkt als een factor 50, je een dikkere laag op moet smeren dan je denkt, UVA gewoon door glas en wolken heen gaat en je een zonnebrandcrème eigenlijk dagelijks en gedurende het grootste deel van het jaar moet gebruiken…

Suncover en Smeer je in!
Omdat ik vind dat iedereen recht heeft op goede zonbescherming heb ik vanuit mijn Stichting Sunwiser de zonnebrandcrème ‘Suncover’ ontwikkeld. De crème is ongeparfumeerd, bevat milde ingrediënten, heeft effectieve filters en wordt op non-profit basis verkocht. Voor scholen is er een 1 liter verpakking, zodat kinderen in de pauze en tijdens het overblijven veilig buiten kunnen spelen. Vanuit Stichting Sunwiser is ook de campagne Smeer je in! opgezet. Het doel van de campagne is kinderen op een leuke manier leren dat bescherming tegen de zon belangrijk is. Op de site www.smeerjein.nl is hierover meer te lezen en kan iedereen ook gratis educatief materiaal dowloaden.

Nieuwsgierig naar nog meer ‘healthy’ zonproducten? Klik hier om naar de site van onze ‘zondeskundige’ te gaan.

Tekst: Jetske Ultee