Een rauwe boerenkoolsalade… Op het eerste oog klinkt dat misschien niet heel erg lekker. Maar vergis je niet, dit is een heel erg lekkere en feestelijke salade! In dit recept is het de bedoeling dat je een dressing in de boerenkool kneed en masseert. En dat klinkt gek, maar het werkt fantastisch, want hierdoor wordt de dressing heel goed opgenomen door de boerenkool, de boerenkool wordt zacht maar niet ‘soppig’ en alle smaken komen veel beter tot hun recht op deze manier.

Als voor- of tussengerecht voor 2 personen heb je nodig:

  • 4 grote handen verse, gesneden, boerenkool
  • 1 avocado
  • de zaadjes van een halve granaatappel
  • 4 eetlepels zonnebloempitten

Voor de dressing:

  • 5 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels (milde) mosterd
  • 1 eetlepel agave siroop (honing werkt ook)

Bereiding

Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer goed door elkaar, proef goed en voeg er zo nodig nog wat extra agave of sinaasappelsap aan toe. Doe de boerenkool in een grote saladeschaal. Als je een boerenkoolstronk gekocht hebt, zorg er dan voor dat de harde nerven uit de bladeren zijn. Roer de dressing door de boerenkool en kneed dit stevig met je handen. Inderdaad, met je handen, dat werkt het beste. Doe dit ongeveer 1 tot 2 minuten. Snij daarna de avocado in kleine blokjes en roer dit samen met de granaatappelzaadjes en zonnebloempitten door de boerenkool. Klaar! Geniet er van.

Tekst: Helena Blijenberg

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten