Steeds vaker zie je leuke healthboutiques oppoppen, maar deze is toch wel mijn favoriet!  Ken je het al? Sporten in een warmte cabine genaamd BBB en ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat het echt heerlijk is. Maar wat is BBB eigenlijk? Ik vroeg het eigenaresse Marieke Kisjes. 

Wat is BBB?

bbb health boutique is een holistische sportschool voor iedere vrouw. Uniek bij bbb is dat je sport in een hot cabin. Sporten in warmte is goed voor de doorbloeding, stimuleert de vetverbranding, is fijn voor de spieren en heeft een reinigende werking. Boven alles is het heerlijk ontspannend! Wil je shapen, sterker worden of afvallen? bbb health boutique is opgericht in 2008. De 3 b’s refereren naar onze 3 pijlers: voeding, beweging en coaching.

Letterlijk staat bbb voor inner beauty, body workouts, lifestyle balance.  De 3 pijlers zijn verweven in alle 3 de b’s. Zoals we geloven dat voeding, beweging en coaching (leefstijl) met elkaar verweven zijn.

De eerste b – inner beauty – is het beginpunt, immers iedere vrouw is mooi! Door gezonde voeding (eet je mooi), sporten op een fijne manier en werken aan je leefstijl door bijvoorbeeld meditatie, yoga en mindfulness werk je aan je innerlijke schoonheid. De middelste b – body workouts – is de spil van bbb, het refereert vooral naar het trainen van je lichaam én de plaats waar je dat doet, een fijne omgeving met professionele coaches, die ook coachen op voeding en leefstijl. De laatste b – lifestyle balance – maakt de cirkel rond. Een leefstijl in balans, is een leefstijl met voldoende beweging en gezonde voeding. Door coaching is die leefstijl te bereiken en vol te houden. Zo haal je het mooiste uit jezelf!

Liggend sporten, werkt dat echt? Wat voor een effect heeft de warmte?

De work-outs worden gedaan in onze hot cabins. Sporten in warmte is goed voor de doorbloeding, heeft een reinigende werking, is fijn voor de spieren, stimuleert de vetverbranding en is heerlijk ontspannend! Ook bieden we yogaPilatesHIIT, workouts in de buitenlucht, kickboksen, food- en lifestyle coaching én in ieder seizoen een inspirerende challenge.

Liggend sporten in de cabine heeft het effect dat je continu je buik en rugspieren (core) moet aanspannen, welke je dan ook bij elke work out traint.

Er zitten weerstanden in de cabine met het gewicht van een aantal kilo waar je bewegingen met armen en benen mee doet. Hierdoor ben je zonder belasting van je gewrichten je kracht en uithoudingsvermogen aan het trainen. De opbouw van kracht en uithoudingsvermogen worden versneld en versterkt door de 50 graden waar je in ligt. In een half uur heb je een volledige work-out, aangezien stofwisseling, vetverbranding en spierverzuring sneller optreed.

Wat voor resultaat mag ik verwachten?

Afhankelijk van de frequentie en van de behoefte en het doel kan er heel gericht gecoacht en begeleid worden naar de beste versie van jezelf als vrouw.

Dit resultaat kan in combi met foodcoaching en leefstijlcoaching heel gericht aangepakt worden. We hebben inmiddels veel ervaring en zien dat de resultaten door de drie pijlers van bbb snel plaats vinden.

Wat is de duur van een les?

In principe ben je met een 30 minuten klaar. Dit betekent dat je je individuele programma in een half uur kan doen en je dan het effect van een volledige work-out hebt. Er worden ook lessen gegeven in de cabine die uiteen lopen van een half uur tot een uur. De lessen in de zaal zoals yoga, pilates en kicklboksen zijn een uur.

Kun je kiezen waar je aan wilt werken? Kracht, conditie, versteviging??

 Ja want iedere vrouw is anders en ieder lichaam is aan verandering onderhevig. Wij zorgen ervoor dat je steeds naar de gezondste versie van jezelf toewerkt. Dus of je nu wilt shapen, afvallen, zwanger, net bevallen bent, in de overgang zit óf je fit(ter) wilt voelen; wij coachen je. Wil jij een proeflesje doen? Klik dan hier.
Voor meer informatie check de site

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten