Avocado met gerookte zalmsnippers en ei: Een super makkelijk en heel gezond gerecht, dat er ook nog eens heel leuk uitziet. Dit is geschikt voor een zondagontbijtje, maar ook als lunch.

Bereiding: 15 minuten voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gram gerookte zalmsnippers
  • 4 kleine eieren
  • 1 eetlepel verse bieslook

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de pitten van de avocado, hol de vruchten een beetje uit en leg op de bolle kant in een ovenschaal.
  2. Verdeel de zalmsnippers over de avocadohelften en breek een eitje boven op de zalm. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in circa 10 minuten tot het eitje begint te stollen.
  3. Verdeel de avocado’s over 4 borden, snijd het bieslook fijn en strooi over het ei.

Gezonder met Viv

Wil jij ook Gezonder, Slanker, Mooier en Blijer worden? Je kunt mijn boek bestellen via deze link.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten