Kruiden en specerijen zijn erg goed voor je. Ze leveren niet alleen heel veel smaak maar ze hebben ook bijzondere eigenschappen. Zo zijn ze goed tegen allerlei kwalen, wat het precies kan doen, lees je hier:
Kurkuma
Kurkuma is een specerij wat bekend staat om haar fel oranje kleur. Er worden veel sauzen en curries mee bereid. Curcumine (wat in kurkuma zit) is erg krachtig, het werkt goed tegen: ontstekingen, toxines, dementie, hartziekten en alzheimer. Ook zijn er bepaalde onderzoeken die beweren dat het goed tegen kanker is. Kurkuma is het meest krachtig als je het mengt met zwarte peper en een beetje vet (bijvoorbeeld kokosolie of olijfolie).
Knoflook
Knoflook is een heerlijke smaakmaker en daarnaast is het reuze gezond. Zo werkt knoflook bijvoorbeeld behoorlijk goed tegen bepaalde vormen van kanker. Darmkanker is een vorm van kanker die hier extreem goed bij is gebaad. Daarnaast wordt knoflook al eeuwen ingezet als anti griep en verkoudheidsmiddel. Je kunt dit eten maar ook slikken, sommige mensen zijn hierbij geholpen en eerder van hun griepje af.
Gember
Gember is heerlijk in soepen, wokgerechten, stoofschotels, smoothies en etc. Je kunt er uiteraard ook een lekker theetje van zetten of een Kurkuma Latte mee samenstellen. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van maagproblemen, ochtendmisselijkheid, het prikkelbare darm syndroom, diarree en verlies van eetlust. Gember heeft anti-inflammatoire eigenschappen. Sommige vrouwen zetten het ook in om menstruatiepijn tegen te gaan.
LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).
Kaneel
Kaneel is misschien wel het meest populaire specerij ter wereld. Het is gemaakt van de binnenste schors van een boom genaamd cinnamomum. Wanneer de reepjes ervan drogen, rollen ze op tot krullen (kaneelstokjes). Van oudsher wordt kaneel gewaardeerd om haar geneeskrachtige eigenschappen. Het zit boordevol polyfenolen en andere antioxidanten. Kaneel is een anti-inflammatoir, antidiabetisch, antimicrobiël en antikanker super-specerij!
Hete pepers
Hete pepers lijken op paprika’s, maar met één groot verschil. Ze bevatten een samenstelling die bekend staat als capsaïcine, die kleurloos en geurloos is – maar zeker niet zonder smaak! Capsaïcine is intens kruidig en veel mensen kunnen het daarom niet verdragen. Toch werkt het als een krachtig medicijn, het helpt de spijsvertering, beschermt de maag tegen infecties en kan ons zelfs langer laten leven. Extreem krachtig dus!
ZIE OOK: de kruidengids van Klingel.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
9 augustus 2015
Herman over bonen
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
6 oktober 2014
Eetdagboek review
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
9 november 2014
Herfstige salade
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
10 juli 2015
Voeding met Viv
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
11 juni 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –